Taxă zero la gunoi, în Capitală. Ce trebuie să faci pentru a nu plăti la salubritate

Credit foto: DESIGNECOLOGIST/UNSPLASH

Share This:

Nici nu cred că are vreo legătură cu alegerile europarlamentare care bat la ușă, dar o primărie din București le promite locuitorilor taxă zero la gunoi. Nu e un nonsens ca cel debitat acum aproape trei ani de Gabriela Firea, așa că aplaud această inițiativă. Sper să fie preluată și de alte primării.

Astfel, Primăria Sectorului 2 anunță că va iniția un proiect de hotărâre în Consiliul Local prin care va acorda gratuitate la salubritate locuitorilor care respectă două cerințe esențiale. Colectează separat deșeurile pe cele două fracții (uscată și umedă);

1.Colectează separat deșeurile pe cele două fracții (uscată și umedă);

2. Predau direct operatorului de salubrizare o cantitate de fracţie uscată care reprezintă minimum 25% din totalul cantităţii de deșeuri (fracție uscată + fracție umedă). Să vedem cum măsurați cantitatea de deșeuri, astfel încât să vă iasă cel puțin 25%!

Dacă hotărârea va fi votată de Consiliul Local, locuitorii Sectorului 2 vor avea taxă zero la gunoi de la 1 ianuarie 2020.

Care e procedura

Cei care vor taxă zero la gunoi trebuie să depună la Direcția Venituri Buget Local Sector 2, până la 30 noiembrie 2019, o declarație pe proprie răspundere. Prin acest document-tip își asumă obligația de a colecta separat și de a preda deșeurile, direct și exclusiv, operatorului de salubritate autorizat în Sectorul 2.

Declarația poate fi depusă și online, pe site-ul Direcției Venituri Buget Local.

În cazul asociațiilor de proprietari, declarația se semnează și se depune de reprezentanții legali ai acestora.

În prezent, proiectul privind aprobarea Regulamentului pentru acordarea subvenției integrale a taxei de habitat cu destinația specială de salubrizare pentru utilizatorii casnici (persoane fizice) pe raza Sectorului 2, a fost publicat pe site-ul primăriei.

Până la data de 3 mai 2019 puteți trimite propuneri și sugestii referitoare la această inițiativă, în scris, la Centrul de Relaţii cu Publicul al primăriei (str. Chiristigiilor nr. 11 – 13), sau pe adresa de e-mail corina.duinea@ps2.ro. Persoana responsabilă: Andrei Trancioveanu, tel. 021.209.62.23.

Anunțul edililor vine la doar două luni după ce primăria a majorat taxa de gunoi în Sectorul 2 cu peste 70%. Totodată, primăria a venit cu un nou regulament referitor la colectarea deșerilor pe raza Sectorului 2.

Be the first to comment on "Taxă zero la gunoi, în Capitală. Ce trebuie să faci pentru a nu plăti la salubritate"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.