Teamnet, firma fondată de deputatul Sebastian Ghiţă, a pus mâna pe un contract de peste 26 de milioane de lei cu CNAS

Share This:

Dacă mă ţineau nădragii înainte de licitaţie, aş fi pariat tot avutul că SC Teamnet International, firmă fondată şi condusă oficial de deputatul PSD Sebastian Ghiţă până în urmă cu doi-trei ani, va câştiga contractul cu CNAS pentru mentenanţa sistemului informatic al cardului naţional de sănătate. Azi, CNAS confirmă ceea ce intuiam acum două luni: Temnnet a câştigat la pas ambele contracte puse la bătaie în cadrul acestei licitaţii.

„CNAS a finalizat analiza ofertelor de mentenanţă şi suport tehnic depuse pentru sistemul informatic al Cardului Naţional de Asigurări de Sănătate (CEAS) şi pentru Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) şi a decis că, pentru ambele contracte, câştigătoare sunt ofertele depuse de SC Team Net Internaţional SA”. Valoarea celor două contracte se ridică la 26,76 milioane de lei, TVA inclus, şi presupun asigurarea mentenanţei celor două sisteme vreme de trei ani.

Contractele vor fi semnate după expirarea termenului limită de depunere a contestaţiilor (11 iulie), în cazul în care vor exista nemulţumiţi.

Nu e de mirare că această firmă a pus mâna pe aceste două contracte bănoase. Această reuşită nu i se datorează lui Sebastian Ghiţă, ci nenumăratelor contracte babane din ultimii ani semnate de companie cu instituţii publice. Care n-ar fi ajuns în portofoliul Teamnet dacă nu era Sebastian Ghiţă. Aşadar, înţelegeţi ce vreau să spun.

Însă, pe noi contribuabilii ar trebui să ne intereseze mai puţin cine a câştigat licitaţia asta. Mai mult ar trebui să ne pese dacă sistemul informatic al cardului naţional de sănătate o să mai dea sau nu de rateuri, dacă medicii vor fi scutiţi de enervantele opriri ale sistemului, dacă pacienţii se vor mai confrunta cu refuzuri la internare ori în farmacii.

„Contractele vor avea ca obiect furnizarea serviciilor de help-desk, mentenanţă şi suport tehnic aferente componentei aplicative a sistemului informatic CEAS, respectiv furnizarea serviciilor de administrare, suport tehnic şi mentenanţă hardware pentru platforma PIAS.

Pentru mentenanţa şi suportul tehnic al sistemului CEAS (număr anunţ SEAP: 166958/26.03.2016) s-au înscris în cursă ofertanţii Hewlett-Packard SRL, IT Capital Management SRL şi Team Net International SA, iar pentru mentenanţa şi suportul tehnic al PIAS (număr anunţ SEAP: 166939/26.03.2016) s-au primit oferte din partea Hewlett-Packard SRL, Master Technology Systems SRL şi Team Net International SA”, se arată într-un comunicat al CNAS.

Teamnet International s-a aflat mulţi ani în portofoliul (sau colecţia) de peste 50 de firme deţinute de Sebastian Ghiţă. De-a lungul mandatului său de deputat, compania a obţinut contracte-cheie cu importante instituţii ale statului. În iulie 2015, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a plătit aproape 13 milioane de euro pentru extinderea Serviciului 112 până la nivelul resurselor mobile ale agenţiilor de intervenţie Ambulanţă şi SMURD şi ale Unităţilor de Primiri Urgenţe. În ianuarie 2015, Teamnet a obţinut un contract de aproape 10 milioane de euro de la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru actualizarea sistemului IT (durată 15 luni).

În iunie 2015, procurorii DNA au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri şi conturi bancare ale Teamnet, ca măsură complementară a anchetatorilor în dosarul în care Ghiţă era urmărit penal pentru evaziune fiscală şi trafic de influenţă. Conducerea Teamnet a reacţionat atunci arătând că firma nu se mai află în portofoliul sau influenţa lui Sebastian Ghiţă de mai mulţi ani. Motiv pentru care DNA ar trebui să ridice sechestrul.

 

Be the first to comment on "Teamnet, firma fondată de deputatul Sebastian Ghiţă, a pus mâna pe un contract de peste 26 de milioane de lei cu CNAS"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.