Tedy Ursuleanu, interviu cu anonimul care i-a salvat viața în Colectiv

Tedy Ursuleanu la 4 ani de la tragedia din Colectiv. Credit foto: Tedy Ursuleanu Facebook

Share This:

Tedy Ursuleanu, pe numele ei real Mariana Oprea, a scăpat miraculos din clubul bucureștean Colectiv. Minunea s-a întâmplat datorită intervenției unui tânăr care se afla în seara de 30 octombrie 2015 în același loc tragic. Eroul ei, care s-a întors să-i scoată și pe alții din ghearele morții, a vrut să rămână anonim în tot acest timp.

La 4 ani de la tragedia de neimaginat a României, Tedy Ursuleanu l-a intervievat pe salvatorul ei, care a insistat să rămână la fel de necunoscut ca și până acum.

M-am proptit în picioare și era să-ți rup piciorul pe care-l aveai prins. Ai țipat foarte tare, însă în disperarea aia nu trebuia să pierd nici o secundă”, spune eroul anonim al lui Tedy într-un teaser al interviului care va fi publicat pe contul ei de YouTube cu ocazia comemorării a 4 ani de la tragedia din Colectiv.

Tânărul, care se salvase singur din incendiul catastrofal, s-a întors în local să-i scoată din vâlvătaie pe cei care rămăseseră blocați. Eroul lui Tedy dezvăluie că și-a rugat toți prietenii și cunoscuții să nu spună nimănui că el a fost un erou în seara de 30 octombrie 2015.

Tedy Ursuleanu: „Am reușit să îl strâng în brațe pe cel care m-a scos cu greu de acolo”

„Eu am fost doar fugitiv acolo și tot ce pățisem și multe altele s-au transformat într-o furie de necontrolat. Efectiv aveam momente în care nu mai puteam să-mi controlez furia. Și ai apărut tu, după doi ani în care eu ajunsesem foarte, foarte izolat. După doi ani de zile eram… un container”, a dezvăluit tânărul, făcând aluzie la momentul în care Tedy Ursuleanu a aflat, după îndelungi căutări, cine este salvatorul ei.

Citește și: Viața după tragedia Colectiv în 24 de fotografii. Tedy Ursuleanu s-a lăsat fotografiată pentru a-ți arăta prin ce a trecut

Pe 30 octombrie 2017, la doi ani de la incendiu, Tedy a anunțat pe Facebook că și-a întâlnit salvatorul. A reușit să-l strângă în brațe și să-i mulțumească pentru gestul său. Tânăra, care i-a respectat decizia de a rămâne anonim, a dezvăluit doar cum a decurs întâlnirea dintre ei doi.

„Astăzi e o zi mai puțin tristă datorită lui, omul pentru care nu a mai contat nimic. Nici faptul că are arsuri, că a reușit să iasă cu greu din incendiu și nici un alt risc la care s-a supus când s-a întors după noi cei imobilizați în container. Astăzi după 2 ani, ne-am revăzut și am reușit să îl strâng în brațe pe cel care m-a scos cu greu de acolo. Nu așteaptă nimic, nici mulțumiri nici recunoștință, mi-a spus simplu: Asta trebuia să fac!

„Mă trăgea cu toată puterea, dar nu reușea să mă elibereze”

Eram întinsă pe podeaua rece cu capul pe prag, a văzut că mă zbăteam să ies și mi-a zis să nu îmi fac griji, că o să mă scoată de acolo. I-am întins mâinile și a avut un moment de ezitare, nu înțelegeam de ce nu mă prinde de ele să mă ridice, s-a aplecat mai mult și m-a prins de corp. Mă trăgea cu toată puterea, dar nu reușea să mă elibereze.

I-am spus că o să mi se rupă piciorul, dar voiam să ies de acolo cu riscul de a-l pierde. Abia când am ieșit și mi-am privit mâinile mi-am dat seama de ce nu voia să mă prindă de ele, nu mai aveam piele, îmi atârna de la coate în jos de vârful degetelor. Nu-mi aminteam nici un alt detaliu, nu știam cine este și nici dacă a supraviețuit”, își amintea atunci Tedy.

Tedy Ursuleanu și-a pierdut aproape toate degetele de la mâini. Mai mult, a suferit zeci de operații de reconstrucție a țesutului din cauza incendiului din Colectiv. Au urmat sute de ore de psihoterapie și kinetoterapie, pentru a-și reveni din punct de vedere fizic și emoțional din cea mai mare dramă pe care a trăit-o în viața ei.

Azi, Tedy Ursuleanu militează pentru scoaterea la lumină a adevărului și pedepsirea celor vinovați de moartea celor 64 de tineri din clubul Colectiv.

CITEȘTE ȘI:

Be the first to comment on "Tedy Ursuleanu, interviu cu anonimul care i-a salvat viața în Colectiv"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.