Teroare în Paris. Care e originea atentatelor sângeroase din capitala Franței

Credit foto: cnn.com

Share This:

Sunt mut. Tremur. Tremur ca mulți alții ca mine, un neputincios în fața terorii instaurate în capitala lumii civilizate. Atentatele de la Paris ne-au arătat încă o dată cât de brutal pot răspunde cei pe care noi îi numim teroriști la acțiunile noastre înverșunate de a-i stăpâni și domina. Dacă vreți să găsiți originea acestor crime oribile nu trebuie să căutați prea departe.

Explicația pentru care noi, „europenii civilizați”, am devenit ținte ale grupurilor fundamentaliste se găsește în politica extrem de agresivă a Occidentului, a statelor din Vest față de țările Orientului apropiat și mijlociu. Niște state „civilizate”, care decenii de-a rândul au disimulat democrația și au mimat principiile care au stat la baza creării comunității europene unite, n-au ezitat un moment să se comporte ca niște imperii, care iau cu brutalitate resursele, libertatea și dreptul de a se autoguverna unor popoare înapoiate social, economic și militar.

Acest comportament al occidentalilor, care iau fără să ceară, care inventează crize politice ca să destabilizeze guverne oriunde pe glob, care își ucid proprii cetățeni pentru a justifica intervenția militară în „lumea a treia” a pământului locuit de oameni, n-a putut fi tolerat de asupriți. Ura care s-a născut odată cu jaful, la care au fost părtașe majoritatea statelor dezvoltate din Vest, nu mai poate fi inhibată.

La teroarea instaurată pe bătrânul continent, europenii vor răspunde, ghiciți!, tot cu teroare. Președintele francez a anunțat în noaptea atentatelor că replica Franței va fi nemiloasă. Președintele american i-a asigurat pe francezi că SUA vor oferi tot suportul necesar pentru ca cei vinovați să fie aduși în fața judecății.

Care judecată? A voastră? Ne-ați condamnat și compromis deja pe toți cu modul în care acționați în orice colț al lumii, cu felul în care sunteți respinși cu brutalitate din orice țărișoară pe care o prădați de petrol, gaze naturale, aur, diamante și alte resurse pe care le luați fără să plătiți.

Fundamentaliștii urăsc Ocidentul, urăsc tot ce suntem și ceea ce ne reprezintă. Urăsc faptul că ne închinăm zeului profit, că ne-am răsturnat cu bună știință sistemul de valori, că suntem superficiali și frivoli, că-i exploatăm fără scrupule pe cei mai săraci decât noi, că suntem libertini, nu liberi.

Acum e teroare în Paris. În ciuda tuturor loviturilor pe care le-am primit până acum, Europa se pregătește să răspundă tot cu ură. Președintele francez a închis granițele republicii și a suprimat mai multe drepturi cetățenești pentru a-i găsi pe cei care au pus la cale oribilele atentate.

În încercarea lui mârșavă de a-și salva scaunul, monsieur le president încearcă să le inducă francezilor aceeași ură, să-i determine să aprobe orice represalii de care e capabilă brava armată franceză, inclusiv intervenția militară în Siria. Ura naște ură. La Paris, ea a dus la moartea violentă a 129 de oameni. Dar, dragă domnule Hollande (nu că vei ajunge vreodată să citești aceste rânduri), dumneata nu pricepi că ISIS e dispus să sacrifice 129.000 dintre ai săi pentru a-ți demonstra cât de mult te urăște pe tine, pe prietenul tău de la Washington, pe mine, pe mama și pe orice față palidă care se închină lui Hristos?

Ai risca viața a 129.000 de soldați francezi pentru a demostra lumii că, de fapt, tu ești victima? Aceste brute nu se vor opri niciodată, oricâte portavioane, avioane de vânătoare, submarine și soldați vopsiți pe față vei trimite peste ele. Pentru acești excentrici religioși, moartea unui creștin este mai valoroasă decât moartea a zece musulmani. Pot sacrifica oricâți demenți dintre ai lor, dacă lovitura pe care o dau în inima lumii civilizate e năprasnică. La trei ore după atacuri, militanții ISIS catalogau atentatul drept „un miracol”. Nici ei nu se așteptau să ia atâtea vieți.

Popoarele asuprite nu uită și nu iartă niciodată. Vorbiți cu bunicii voștri și întrebați-i ce părere au despre ruși. Și acum își amintesc cu oroare cum le violau fetele, nevestele ori surorile soldații sovietici în cel de-al doilea război mondial. N-ai nici o șansă să-i convingi că Rusia de azi nu mai e URSS-ul de altădată, că altul a fost contextul politic atunci, că războiul n-avea reguli. Pentru ei, rușii sunt rușinea pământului și ar da cu ei de asfalt dacă i-ar mai întâlni pe stradă.

Dați timpul înapoi și amintiți-vă de chinul ardelenilor în timpul ocupației austro-ungare din Transilvania sau de suferința oamenilor din Țara Românească aflată sub turci. Asta-i ură. Acești oameni și-au dat ultima suflare urând din toată ființa puterea care-i subjuga, dar n-au devenit teroriști. Însă ura le-a dat putere să lupte pentru libertate.

Lovitura de la Paris e o tragedie europeană. Sufăr alături de francezi fiindcă am fost crescut în spriritul democrației, al iubirii de aproape, al păcii și al „bunei înțelegeri cu popoarele vecine”. În același timp, însă, mă tem. Mă tem că bulgărele de zăpadă, abia format, e gata să o ia la vale, iar când o va face va distruge tot ce-i stă în cale.

Credeți că România e la adăpost în această zonă fierbine a Europei, chiar dacă „partenerii strategici” ne spun să fim fără griji? Tocmai am devenit o țintă a furiei extremiste prin declarațiile total lipsite de simțul realității ale fostului și actualului președinte.

„Aceste atacuri barbare, care au secerat viețile a zeci de oameni nevinovați, trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internațională: să arătăm și mai multă determinare în combaterea terorismului și în apărarea valorilor umanității” – Klaus Werner Iohannis

„În Europa avem o singură soluție: uniți fără rezerve împotriva islamismului terorist. Repatrierea imediată a celor care au invadat Europa în acest an, consolidarea și închiderea frontierelor UE pentru migranții musulmani, printre care se strecoară grupări teroriste, sunt o necesitate imediată” – Traian Băsescu

Acest ciob de oală spartă, din postura de neica nimeni, ne spune că ar trebui să-i aliniem pe refugiați și să le tragem două șuturi vârtoase în cur să se ducă învârtindu-se spre țările de baștină, iar pe treoriști să-i vânăm în gaură de șarpe, ca Rambo, prin deșerturile Orientului. Acest politruc notoriu, care tot ce a reușit în materie de politică externă a fost să ne încaiere cu rușii și să-i permită lui Iuscenko să ne dea m*** în direct la TV, la noi în țară, pe tema canalului Bîstroe, ar trebui internat la Spitalul 9.

Dacă până acum visați să plecați din țară cu orice preț, pentru un trai mai bun sau fiindcă nu mai suportați mecla lui Bercea Mondial, iată că acum nu mai aveți loc în nicio țară europeană. O dată, pentru că ni s-a dus buhu că suntem violatori, curve sau hoți, iar a doua oară, pentru că ne-am alăturat alianței care împrăștie adevărata teroare în lume, alianța răului care dezbină popoare.

Dintotdeauna am vrut să stăm și noi la masa bogaților lumii, dar nu avem puterea să recunoaștem, nici la nivel înalt, nici mai jos, că de fapt tot ce-am reușit până acum e să stăm în genunchi și să le sugem lor pixu pe sub masă.

1 Comment on "Teroare în Paris. Care e originea atentatelor sângeroase din capitala Franței"

  1. ADEVARAT ,,, FRANTA PLATESTE PENTRU ASUPRIREA UNOR POPOARE PENTRU A LE LUA BOGATIILE SI DIN CAUZA AMERICII CARE A COTROPIT TOT CE SE POATE SI DISTRUGE TOT PENTRU A LUA BOGATIILE LOR GRATIS ,,,, DAR PACAT CA PLATESC OAMENI NEVINOVATI

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.