Top 25 de oameni din România care își ajută semenii

Leslie Hawke și Alex Găvan

Share This:

Am încropit o listă cu 25 de oameni din România, geniali în felul lor, prezenți în viața de zi cu zi a celor năpăstuiți și care fac acte de caritate fără să aștepte recunoștința celor din jur. Pe unii îi cunosc personal, pe alții doar din auzite sau de la televizor, însă tuturor le apreciez munca de Sisif dusă în folosul celor neajutorați.

Bineînțeles, lista e deschisă și altora ca ei, însă vă las pe voi să o completați. Cine credeți că ar merita să se alăture celor 25? Aștept propunerile voastre.

Alex Găvan: alpinist, speaker motivațional, activist de mediu, inițiator al campaniei umanitare „Joy for Nepal”. Găvan a fost unul dintre alpiniștii care au trăit pe viu devastatorul cutremur din Nepal (25 aprilie 2015) și a fost martor la suferința locuitorilor acestei țări asiatice, de care se simte foarte legat.

Andreea Marin: om de televiziune, ambasador UNICEF în România, fondator al Fundației „Prețuiește viața” și al rețelei de consiliere a mamelor aflate în situații dificile de viață „Școala mamelor”.

Leslie Hawke: fost jurnalist în SUA, s-a stabilit în România unde s-a implicat în nenumărate proiecte de sprijinire a copiilor români, prin intermediul Fundației „OvidiuRo”.

Gabriela Alexandrescu: specialist în cibernetică, a renunțat la meseria de bază pentru a aplica pentru un „job” de director economic la o organizație neguvernamentală de protecție a copiilor. Se întâmpla la începutul anilor 90, când copiii instituționalizați din România duceau o viață groaznică în „lagărele de copii”.

Acum e președinte executiv al acelei organizații, care se cheamă „Salvați copiii”, poate cea mai activă ONG de la noi care militează pentru drepturile celor mici.

Laura Ștefănuț: jurnalist freelancer. Laura a înțeles că scrisul poate fi cu adevărat util celor mulți doar dacă alege să iasă din sistem. A colaborat cu televiziuni germane, scrie la reviste „nonconformiste” din țară, unde tratează subiecte sensibile, precum imigranții din România, drama bonelor filipineze de la noi. E activist de mediu și a contribuit la realizarea unei piese de teatru despre viața bonelor filipineze din România.

Mihaela și Liviu Guiaș: doi soți minunați din Domnești, Ilfov. Au împreună patru copii naturali și încă 17 luați de pe stradă pentru a-i îngriji. Și-au extins casa de lângă București pentru a caza micuți abandonați pe străzi sau orfani. Până acum au îngrijit circa 65 de copii. Au înființat Fundația „Casa Lidia”, pentru a putea primi donații bănești în mod legal.

Carmen Uscatu: fost brand manager al unei companii pharma, fondator al Fundației „Dăruiește Viața”, organizație care militează pentru o șansă la viață a bolnavilor de cancer din România. A reușit să strângă 4 milioane de euro din donații pentru pacienți, a obligat autoritățile medicale de la noi să schimbe legislația referitoare la accesul bolnavilor români la tratament în străinătate, a creat primul centrul de excelență în diagnosticarea și tratarea cancerului la copii din România.

Paula Herlo: jurnalist de televiziune, a zguduit din temelii sistemul medical românesc odată cu realizarea campaniei media „Vreau și eu părinții mei”, care a dus la schimbarea legii adopției, în sensul simplificării procedurilor de adopție, și la mutarea copiilor abandonați din casele de copii în interiorul unor familii adoptive.

„Tu știi ce mai face copilul tău?”, o campanie răsplătită cu Emmy, a fost un semnal de alarmă dat autorităților despre drama copiilor români lăsați singuri de părinții lor plecați la muncă în străinătate.

Maria Culescu: fostă specialistă IT, a renunțat la meserie pentru a se dedica voluntariatului. A înființat Fundația „M.A.M.E.”, cu ajutorul căreia a strâns bani pentru a-i ajuta pe bolnavii de cancer. Tot cu sprijiul sponsorilor a reușit ceea ce statul nu a făcut: a renovat Secția de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni.

George Becali: om de afaceri controversat, intens mediatizat în scandaluri politice și legate de clubul de fotbal pe care îl patronează, e și un cunoscut filantrop. A înființat două fundații de ajutorare a persoanelor defavorizate, a donat bani unor biserici și e cunoscut pentru ușurința cu care scoate din buzunar bancnote cu două zerouri chiar și la colț de stradă.

Dacia Hîncu: medic oftalmolog din Târgu Mureș, care, în timpul liber străbate toate comunele din Mureș pentru a oferi consultații gratuite celor care nu-și permit să meargă la medic pentru control de specialitate. A cumpărat din banii ei un aparat care depistează afecțiunile oculare la copii, de timpuriu. Tot pe cheltuiala ei le face acestora ochelari, ca să nu-și piardă vederea.

Dr. Gheorghe Burnei: i se spune „doctorul copiilor” de la Spitalul Marie Curie din București și are toate șansele să-l depășească pe genialul său profesor, „îngerul copiilor” Alexandru Pesamosca. Burnei este, poate, cel mai reputat și iubit chirurg ortoped pediatric din România și își dedică viața, zi după zi, salvării celor mici. În această iarnă, când a suferit un stupid accident în fața casei și și-a rupt piciorul, Burnei a operat o fetiță sprijinindu-se în cârje.

Mihaela Geoană: demonstrează că o soție de politician poate face mult mai multe lucruri în folosul comunității decât politicianul însuși. Mihaela Geoană este o luptătoare ferventă împotriva diverselor tipuri de cancer la femei. A înființat Fundația „Renașterea” și conduce destinele Crucii Roșii Române, un organism independent aflat în slujba persoanelor vulnerabile ori lovite de calamități naturale.

Raed Arafat: medic anestezist, specializat în terapie intensivă, a înființat serviciul de urgență SMURD, care a devenit model pentru multe state europene. Este una dintre cele mai apreciate persoane din România, un făcător de bine pe care românii l-au sprijinit acerb în conflictul cu fostul președinte Traian Băsescu. Serviciul de urgență SMURD se află în topul încrederii românilor.

Dragoș Dehelean: inițiatorul portalului responsabilitatesociala.ro, o platformă creată în aprilie 2006 cu scopul de a convinge și ajuta marile companii din România să înțeleagă necesitatea implicării lor în campanii și proiecte sociale.

Liana Stanciu: om de televiziune. E una dintre cele mai premiate vedete de la noi pentru implicarea în campanii umanitare. În 2009 a înființat, împreună cu soțul ei, Mihai Georgescu, Fundația „Teodora Georgescu – Salvați-vă îngerii”, după ce fiica ei, Teodora, a fost diagnosicată cu o boală grea (cancer). A reușit să strângă fonduri pentru renovarea Spitalului de copii Marie Curie, una dintre cele mai mari realizări ale sale.

Georg Sporschill: preot iezuit și activist social originar din Austria, a creat la începutul anilor 90 o organizație care avea ca scop integrarea socială și familială a copiilor abandonați pe străzi. Fundația sa, „Concordia – Proiecte sociale”, a ajuns și în România, unde contribuie capital la schimbarea destinelor copiilor și tinerilor abandonați sau care provin din familii dezorganizate. În semn de recunoaștere, statul român i-a acordat cetățenia română, în 23 decembrie 1998.

Simona Ionescu: jurnalist, coordonează proiectul social „Ajută Copiii” al Fundației Ringier care are ca scop strângerea de fonduri pentru tratarea copiilor bolnavi. În 2012 a creat ziaruldelatara.ro, un site de popularizare a proiectului social „O șansă copiilor de la țară”, destinat ajutorării școlarilor și tinerilor din zonele rurale ale României să aibă o viață mai bună.

Nicoale Tănase: preot. De peste 25 de ani se dedică zi de zi copiilor orfani, pe care îi cazează și îi îngrijește, cu resurse limitate, în comuna Posesti, județul Prahova. Povestea sa a făcut înconjurul țării, astfel că românii au început să doneze bani pentru a-l ajuta pe părintele Tănase să-și continue misiunea. A pus bazele Centrului Social „Pro Vita” pentru copii născuți și nenăscuți, prin care derulează toate campaniile umanitare. Până acum a ajutat sute de copii să creadă în viitorul lor.

Iuliana Tudor: vedetă de televiziune, realizatoarea emisiunii „O dată-n viață” de la TVR1 s-a implicat activ în strângerea de fonduri pentru susținerea copiilor cu dizabilități. În 2011 a demarat, împreună cu Fundația „Sheherezade”, o campanie de sprijinire cu bani a Spitalului de copii „Sfânta Maria” din Iași. Unitatea spitalicească a fost renovată.

Margareta Pâslaru: solistă de muzică ușoară, și-a dedicat viața muzicii și campaniilor umanitare. A susținut nenumărate proiecte sociale din țară, chiar și când era stabilită în SUA. Întoarsă în România, Margareta a susținut galele Crucii Roșii, proiectele dedicate copiilor de 1 Iunie, teledonul „Copiii invizibili” și campania „Artiști pentru artiști”.

Nadia Comăneci: gimnastă de nota 10, Nadia e un suflet nobil și la 35 de ani de la retragerea din activitatea sportivă. A fondat o organizație care îi poartă numele, „Fundația Nadia Comăneci”, prin intermediul căreia sprijină sportul românesc (gimnastica), drepturile mamei și copilului și orice campanie umanitară care are în centrul ei familia, ca fundament al evoluției societății românești.

Andrei Tiberiu Maria (Smiley): solist vocal, vedetă de televiziune. Voluntar al Crucii Roșii Române, Smiley s-a implicat activ în lansarea proiectului „Asistență la domiciliu pentru vârstnici”, dedicat persoanelor de vârsta a treia bolnave și fără sprijin. A fost numit „Ambasador al Bunăvoinței” de UNICEF România și a susținut campania „Să punem capăt violenței”, creată cu scopul de a proteja copiii de orice act de violență.

Alessandra Stoicescu: jurnalist, prezentator TV. Alessandra a coborât de la pupitrul știrilor pentru a face mai mult pentru semenii ei. E președintele Fundației „Mereu aproape”, organizație care sprijină copiii sărmani care nu au acces la educație, copiii bolnavi care nu au resurse pentru a se trata și românii loviți de urgia naturii.

A coordonat și popularizat proiectul „Apa trece, România rămâne”, prin care a strâns peste un milion de euro și zeci de camioane cu mâncare, materiale de construcții și pături pentru locuitorii județelor din sudul țării, loviți de inundații în vara anului trecut.

Gheorghe Hagi: fotbalist, antrenor, căutător de talente. Cel mai bun fotbalist român din toate timpurile a răspuns „prezent” la multe campanii umanitare, însă motivul pentru care am ales să-l includ în acest top e altul. E primul fost fotbalist care, în loc să se preocupe de cariera sa de antrenor, a decis să investească în viitorul unor copii care visau să-i calce pe urme.

Academia Hagi produce, în fiecare an, trei-patru tineri fotbaliști de perspectivă internațională și șlefuiește zeci de talente care, dacă nu erau descoperite, ar fi rămas să bată mingea pe maidan.38 Comments on "Top 25 de oameni din România care își ajută semenii"

 1. Nechita Claudia | 24 iulie 2015 at 9:41 | Răspunde

  Am 35 de ani sant din galati si sant diagnosticata cu cancer de col..am facut tratam la sp onc Cluj..as dori sa merg in turcia la o clinica daar nu mi permit financiar ..va rog din suflet sa ma ajutati..am o fetita de 5 ani..nu stiu cum sa iau sau cu cine sa iau legatura..multumesc

 2. Stochitoiu ionut | 6 septembrie 2015 at 9:06 | Răspunde

  BUNA ZIUA AM SI EU O PROBLEMAAM BAIATU SI IUBITA BOLNAVA SI TREBUI SA OPERAM BAIATU EU SUNT SINGURU SALARIAT SI NU AVEM POSIBILITATEA CA SUNT FACTURI DE PLATIT SI NU NE AJUNGE NICI MACAR SA LUAM LEMNE PENTRU IARNA CAMERELE NOASTRE TREBUI RENOVATE EU AM SALARIU FOARTE MIC SI ABEA NE RAMANE DE MANCARE DACA ESTE CINEVA CU SUFLET SI NEAR PUTEA AJUTA NOI II MULTUMIM FOARTE MULT

 3. PIRSU MARIANA | 9 mai 2016 at 14:08 | Răspunde

  Buna Ziua
  Ma numesc Monica si am 32 de ani.
  Sint nevazatoare de la virsta de 13 ani. Am incercat sa imi remediez vederea in toate modurile posibile. Din pacate a fost cu neputinţă. Am fost in mai multe centre, peste tot aici la noi in Romania dar si in afara, la Milano, la Spitalul San Raffaele si la Barcellona. Nimeni, in urma investigatiilor efec
  tuate, nu mi-a dat nici o sansa, absolut toti medicii spunindu-mi ca avind nervul optic atrofiat , in urma a 2 operatii esuate de glaucom congenital, vindecarea mea este imposibila.
  Dar iata ca sansa vietii mele a sosit. Intr-o zi am vazut la PRO TV cazul unui baiat, Iulian Rada, care in urma unei interventii cu celule STEM la clinica BEIKE din Thailanda, si-a recapatat vederea.
  Este unul dintre putinele centre din lume care face astfel de operaţii pentru implantarea de celule STEM, in acest sens existind numeroase marturii ale diversilor pacienti din toata lumea, toate cu SUCCES GARANTAT.
  Am luat legătura cu cei de la spitalul respectiv, le-am trimis toate documentele in posesia mea si, spre marea mea uimire, M-AU ACCEPTAT!!!
  Nu stiu daca cineva ar putea crede si ar putea intelege ce s-a petrecut in sufletul meu in acel moment…o imensa bucurie, amestecata cu un ocean de speranta …dar din pacate totul s-a naruit in momentul in care am aflat – (in urma discutiei cu dl. Rada, pe care l-am contactat ulterior si si cu medicii din Thailanda) costul acestei operatii – circa 28.000 de dolari , cost ce cuprinde interventia cu celule STEM la ambii ochi, spitalizarea si o parte a terapiilor pe o durata de 3 saptamini, atit cit ar prevede sederea mea in Thailanda.
  Nu stim, noi speram in bunul Dumnezeu ca aceasta interventie sa fie un succes, eu as putea sa imi recapat în totalitate vederea.
  As vrea si va cer ajutorul Voua tuturor, oameni de suflet deosebit, ce pot intelege ce simte o persoana care traieste in fiecare zi in intuneric. Fiecare zi care pentru mine incepe in fiecare dimineata , intr-o totala incertitudine, si care are o singura culoare: NEAGRA.
  Pentru mine alte culori nu exista, si as da orice pe lumea asta sa pot vedea din nou chipul mamei mele si al celor dragi mie, tatal si sora mea.
  Sinteti singurii care ma pot ajuta ca pentru mine noaptea sa se transforme in zi.
  Părinţii mei sunt oameni simpli, trăiesc, de altfel modest,din pensiilie lor, prin urmare nu avem posibilităţi si nici nu avem unde sa apelam.
  Nu vreau si nu pretind altceva de la Bunul Dumnezeu decit sa imi reacapat vederea.

  VA IMPLOR, SPERANTA MEA ESTE IN VOI, CE CITITI ACESTE RINDURI !!!

  Va multumesc din toata inima !

  Pentru donatii in RON si EUR:
  IBAN RON: RO61RNCB0268149308320003
  IBAN EUR: RO18RNCB0268149308320001

  Mail contact: beatrice.parsumonica@yahoo.com
  Tel: 0753/992.970

 4. Buna ziua, Santem o familie cu 5copii,Vrem sa rugam pe cei cu inima mare sa ne ajute si pe noi cu lemne de foc si cu plata curentului,Ne-a venit preaviz de la EON daca nu il platim pana pe 7 o sa-l taie,pot trimite poza prin email cu preavizul, suma de 250 pentru noi este prea mare si nu vom reusi sa o platim,si nici lemne nu vom putea lua,cerintele in familie sant prea mari,Dumnezeu sa va binecuvinteze. emailul meu dascalou@yahoo.com tel:0757289638

 5. Rămasă fără nici un venit din 1.01 2016 (pina atunci avind veniturii din chirie)Am făcut tot ce am putut ,mi-am cheltuit rezervele,m-am împrumutat iar Cînd am terminat nu pot să încep activitatea ca nu mai am bani pentru autorizării și prima marfă .Nici o bancă nu-mi da credit ca nu pot face dovada ca am veniturii.Bancile îmi promit după 3 sau 6 luni de activitate ,activitate pe care nu pot să o încep.Cerc fără esire.Vreau un împrumut pentru 6 luni.

 6. Macai Petru-Alexandru | 4 octombrie 2016 at 16:43 | Răspunde

  Bună!
  Mă numesc Macai Petru-Alexandru si am 29 de ani
  Am doi copii, o fetiță de 4 ani și un băiat de 3 ani
  Mama copiilor ne părăsit în urma cu 2 ani
  Eu in urma cu un an am avut un accident grav de muncă , mi-am fracturat coloana, D5 si D6 , acum am nevoi de bani pentru a mă recupera
  Va rog frumos sa ma ajutați, cât de puțin contează
  Pentru detalii tel:0787718241 sau 0263229168
  Cont bancar:RO94BTRLRONCRT0239499501 pe numele Macai Petru-Alexandru

 7. Ma intreb daca intr-o lume atat de grăbită,va pot retine atentia cu o poveste poate pentru unii banală care nu au trecut prin asa ceva.Ma numesc Ciurar Persida am 28 de ani,acum 8ani am dat nastere la o fetiță pe nume Alexandra.La varsta de 7 luni find diagnosticat cu 1.”RETARD MOTOR”. 2.”MICROSCHELARITATE ENCEFALOPATICA”3.ANEMIE CARENTIALA”.4.RINO-FARINGITA ACUTA”.Iar la varsta de 1 an si 2 luni o mai diagnosticato cu „SDR.HIPOTON”.La 3 ani si 5 luni. 1.RETARD PSIHIC mediu cu note autiste……2.SDR.ATAXIC CEREBELOS …..3.RETARD MOTOR ……4.STRABISM CONVERGENT…….IAR la varsta de 5 ani find diagnosticata si cu „Sd.AUTIST”. ….De curand speranta mea a dat roade,am descoperit o clinica in thailanda,care trateaza cu celulele stem Sd.AUTIST .Rezultatele pot fi importantante,este singura mea optiune si ultima mea speranta sa se poate face cat de cat bine Alexandra sa se poate descurca singura,dar acest tratament costa 26000 de dolari.De aceea va rog dragi oameni sa cititi mesajul meu cu atentie si sa vedeti daca nu cumva este posibil sa ai dăruiti o copilărie cat de cat fericita D-zeu va va răsplăti .Va pot pune la dispozitie documentele medicale si scrisoarea de accept pentru tratamentul cu celulele stem de la spitalul „letter from beike biotechneology INTL.departament .Va rog sa ma iertati,daca aceste rânduri v-au deranjat in vreun fel si va multumesc anticipat pentru intelegerea d-voastră.D-zeu sa va ajute inzacit .Acestea sunt detalile mele bancare.Daca binevoiti sa îmi faceti câte o mica donatie pentru plecarea in thailanda cu Alexandra .Va multumesc anticipat

 8. Ma intreb daca intr-o lume atat de grăbită,va pot retine atentia cu o poveste poate pentru unii banală care nu au trecut prin asa ceva.Ma numesc Ciurar Persida am 28 de ani,acum 8ani am dat nastere la o fetiță pe nume Alexandra.La varsta de 7 luni find diagnosticat cu 1.”RETARD MOTOR”. 2.”MICROSCHELARITATE ENCEFALOPATICA”3.ANEMIE CARENTIALA”.4.RINO-FARINGITA ACUTA”.Iar la varsta de 1 an si 2 luni o mai diagnosticato cu „SDR.HIPOTON”.La 3 ani si 5 luni. 1.RETARD PSIHIC mediu cu note autiste……2.SDR.ATAXIC CEREBELOS …..3.RETARD MOTOR ……4.STRABISM CONVERGENT…….IAR la varsta de 5 ani find diagnosticata si cu „Sd.AUTIST”. ….De curand speranta mea a dat roade,am descoperit o clinica in thailanda,care trateaza cu celulele stem Sd.AUTIST .Rezultatele pot fi importantante,este singura mea optiune si ultima mea speranta sa se poate face cat de cat bine Alexandra sa se poate descurca singura,dar acest tratament costa 26000 de dolari.De aceea va rog dragi oameni sa cititi mesajul meu cu atentie si sa vedeti daca nu cumva este posibil sa ai dăruiti o copilărie cat de cat fericita D-zeu va va răsplăti .Va pot pune la dispozitie documentele medicale si scrisoarea de accept pentru tratamentul cu celulele stem de la spitalul „letter from beike biotechneology INTL.departament .Va rog sa ma iertati,daca aceste rânduri v-au deranjat in vreun fel si va multumesc anticipat pentru intelegerea d-voastră.D-zeu sa va ajute inzacit .Acestea sunt detalile mele bancare.Daca binevoiti sa îmi faceti câte o mica donatie pentru plecarea in thailanda cu Alexandra .Va multumesc anticipat           RON:   RO23BTRL02201201M74752XX.          EURO:RO95BTRL02204201M74752XX.        GBP:RO44BTRLGBPCRT00M74752

 9. Acestea sunt detalile mele bancare.Daca binevoiti sa îmi faceti câte o mica donatie pentru plecarea in thailanda cu Alexandra .Va multumesc anticipat           RON:   RO23BTRL02201201M74752XX.          EURO:RO95BTRL02204201M74752XX.        GBP:RO44BTRLGBPCRT00M74752

 10. Mama mea a fost diagnosticat cu cancer in stadiul 4 cancer de ovar si ci metastaze in ficat si plămâni. Medici ar dori sa o opereze de tomora cea mare ovariana. Va rog din suflet daca ma puteti ajuta pentru a efectua această operatie.Stiu ca nu mai are mult de trait dar îmi doresc din suflet sa ii mai prelungesc viața. Va las astea mea de mail unde ca pot trimite dosarul medical. Astept un raspuns din partea dumneavoastra .Cu respect MARINESCU Laura

  • Cu mare drag v-aş ajuta, dar nu îmi stă în putere. Vă recomand să contactaţi Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer la adresa: strada Lascăr Catargiu nr. 45, et 2, ap 5, sector 1 Bucureşti. Telefon: 021.253.05.91 sau 0723.240.223. E-mail: cezar.irimia@fabc.ro. Multa sanatate si noroc!

 11. Bună ziua, mă numesc Turcu Ioana, am 50 de ani și sunt din Brăila. Vă scriu în speranța că veți citi si veți înțelege că sunt într-o situatie disperată și am mare mare nevoie de un ajutor financiar ca să pot ieși din impasul în care mă aflu. Nu ceream ajutor cu atâta disperare dar chiar nu mai pot credeți-mă. Viata mea a fost cumplită, mi-am pierdut părinții și soțul în doi ani, am 2 operații de ocluzie intestinală și o tumora de coapsă operată și aceea,tot în 2 ani. Acum sunt foarte bolnavă si am nevoie de tratament și analize dar nu am bani. Cu stima Ioana Turcu
  Dumnezeu să vă binecuvânteze ! 0746320334. RO09INGB0000999900317260
   

 12. Gheorghe Botgros | 29 martie 2017 at 13:58 | Răspunde

  OAMENI BUNI,NU STIU CAT DE REALA SAU NU ESTE ACEASTA PAGINA,DAR VA ROG,ACUM IN POSTUL PASTELUI,AJUTATI-NE.AM SOTIA PARALIZATA PE PRTEA DREAPTA,NU VORBESTE,AM SI UN NEPOT DE 12 ANI,PE CARE IL CRESC DE LA NASTERE,FIIND ABANDONAT DE MAMA LUI IN SPITAL,AVEM NEVOIE DE BANI PENTRU A OUTEA PLATI CHIRIA SI INTRETIBEREA PE DOUA LUNI(2500 RON).CARE NE POATE AJUTA IiBROG SA NE CONTACTEZE LA TEL.+40.758/997.545.VA MULTUMIM DIN SUFLET!!!

 13. Dragi romani,

  Un grup din Cluj-Napoca a inceput o miscare globala pentru a publica TRATAMENTUL PENTRU CANCER. EXISTA. IL GASITI LA NOI PE SITE: http://www.remedychallengers.wordpress.com
  Daca nu il intelegeti si doriti traducere, contactati-ne prin formularul de contact.

  *Am vindecat 8 persoane care au acceptat tratamentul nostru, pe care i-am intalnit in spitalul de oncologie din Cluj.

  Tratamentul dureaza PANA IN 3 luni, este GRATUIT si nu consta in a consuma produse medicamentoase.

  AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DVS.

  Nicio asociatie din Europa/Statele Unite nu ne-a luat in serios pentru ca suntem din Romania.
  Avem acum 3 pacienti care doresc sa faca acest tratament, si medici care le vor face analize la pH-ul din sange si numarul de celule canceroase. Vom documenta totul prin filmarea unui documentar si saptamanal vom face filmari live prin intermediul internetului, le vom publica pe facebook, twitter, vom incerca colaborare cu bloggeri si sa contactam si presa cu aceste materiale.

  Avem nevoie de $800 de preferat pana Miercuri (26 Aprilie 2017) pentru a incepe filmarile.
  Suma de $1,494 a fost stransa in 5 zile prin intermediul Facebook si Twitter, din grupuri de cancer straine.

  Mai avem nevoie doar de acei $800 CAT MAI URGENT, pentru a incepe filmarile.
  Am primit mesaje de amenintari cu moartea dupa ce am contactat asociatiile prin email si telefon.
  Am expus emailurile pe pagina noastra.
  In orice caz, nu ne va opri nimic!

 14. Irimia laura | 11 iunie 2017 at 6:00 | Răspunde

  Buna ziua va rog sa ma ajutati sa imi ridic si eu o camera pt ca stam 8 pers in 2 camere si un hol lucram amindoi dar nu ne ajung banii mai avem si o banca de platit sotul a fost operat de doua ori de hernie de disc si. Nu am putut strange bani. Suntem din tecuci galati nr meu este0755940847 vas fi foarte recunoscatoare daca ma ajutati

 15. Prisecaru Lenuta | 19 octombrie 2017 at 5:23 | Răspunde

  Buna dimineata sunt din Targul Neamt si am 2copilasii mici santem in strada stam pe la vecinii nu avem casa va rog frumos ajutatima cu o casuta pt.copilasii mei am apelat la dumneavoastra in speranta ca ma vetii ajuta ma numesc Prisecaru Lenuta Targul Neamt comuna Raucesti sat Oglinzii Carpinis nr.de.telefon 0745711980

 16. Buna seara,ma numesc Popa Constantin si doresc din tot sufletul sa-mi ajut sotia Elisabeta de 39 de ani fiind bolnava .Nu am posibilitatea de a plati suma de 10 000 euro la spitalul Sfintul Constantin din brasov pentru a fi supusa unei operatii dificile ,Multumesc pentru fiecare ajutor primit si va rog din tot sufletul sa ma ajutati fiecare ajutor din parte dumneavoastra inseamna viata pentru sotia mea ,va multumesc din toata inima cu tot respectul

 17. Buna ziua tuturor!
  Sunt o mama disperata. De 5 ani stau prin tribunale sa pentru a-mi obtine dreptul sa imi aduc acasa copilul. Am luptat cu statul german. Am reusit. Acum au inceput sa apara costurile din Germania. Am deja doua imprumuturi la banca in Romania. Nu mai pot face fata cheltuielilor. Stiu ca sunt multi oameni necajiti,cer doar un imprumut. Va pot demonstra cu hotararile tribunalelor romane si germane.
  O seara buna tuturor!

 18. gligorije ruga | 5 martie 2018 at 6:50 | Răspunde

  Bună ziua, vă adresez pentru ajutor, pentru că nimeni altcineva pe care l-am contactat în Serbia nu vrea să ne ajute. Numele meu este Gligorije Ruga (54 de ani), locuiesc cu mama mea – Sofia (81), fostă educatoare și sora Maria (55), tatăl – Simeon (fost jurnalist în „Libertatea”in limba Româna în orașul meu-Pancevo (a murit acum cinci ani), am lucrat timp de 25 de ani la Rafinăria Nafta Pančevo, dar odată cu sosirea unor noi proprietari, Gazpromneft rusesc, am devenit excedent tehnologic și am fost concediat, muncitorii din compania petrolieră Serbia, avem plăți compensatorii (dar am negat (maghiară 15000 de euro) de mafia sârbo-rusă (manageri), am pledat cu ei, dar instanțele corupte corupte au decis împotriva noastră (Procurorul șef din Pancevo este conflictul de interese, care a fost decis de Curtea de Primă Instanță împotriva noastră), soțul său Pinter Nenad (fostul meu colaborator) încă lucrează la rafinăria Pancevo! După 2 ani de întârziere, a trebuit să plătesc 2.000 de euro pentru taxe a procesului, disputa pe care am pierdut-o) Anul trecut, în partea orașului Pancevo, wh M-am culcat cu gheață (mărimea merelor), am avut pagube la casă și am ajutat-o la facilități pentru 2000 de euro. Din asigurare am primit numai 200 de euro (spun că clădirile auxiliare nu au fost încă legalizate), dar nu pentru că municipalitatea nu este (2 ani am așteptat legalizarea), iar în luna mai, legalizat (500 de euro). Comisia locală pentru daune a venit, a fotografiat și nu a spus nimic (ei spun că orașul nu avea astfel de mijloace pentru rambursarea cetățenilor), iar provincia Voivodina și Republica Serbia nu le-au plătit aceste fonduri. Acum am cheltuit plățile compensatorii (am petrecut o parte din plata compensațiilor pentru a plăti împrumuturile pe care le-am luat de la bancă, când am cumpărat casa acum 6 ani). Mama are o pensie de 280 de euro, pe care nu ne putem permite (plus fonduri suplimentare pentru încălzire, iarna). Primesc 60 de euro din prestațiile sociale, la fiecare 3 luni (spun că nu ne mai urmează)! În timp ce părinții au făcut-o, eu (dedusă din salariile noastre pentru construcția de locuințe), în total 88 de ani, pentru părinți și pentru mine și nu am primit nimic (nici apartament, nici credit)! Am auzit că, înainte de aderarea la UE, Slovenia a plătit persoane care aveau aceleași probleme în Slovenia. Vă rog, dacă sunteți în stare (deoarece sora mea și-a părăsit slujba acum 6 ani) și nu găsim noi locuri de muncă (avem probleme de sănătate, o soră cu vene pe picior și cu mine cu coloană vertebrală), pentru a ne ajuta cu niște pachet de alimente, pe care îl putem supraviețui iarna! Vând o casă, așa că voi cumpăra un altul pentru a avea bani pentru viață, dar este un proces! În prealabil recunoscător, Gligorije Ruga Milke Markovic 23 a Pancevo Serbia

 19. Buna ,acum in postul.pastelui cerem si noi ajutorul dv .acelir oameni de bine, care v or sa faca un bine unui tanar d 19 ani ,care de 9 luni a fost diagnosticat cu sleroza ,a fist paraluzat ,nu a vazut ..iar in decembrie la ultimul r.m.n. leziunile sunt active si necesita tratamente de specialitate,kinetoterapie …banutii nu ne mai ajung nici pt tratament nici pt kinetoterapie….am vrea sa il ducem si in afara tarii sa gasim o rezolvare macar in incetinirea bolii
  Va rog din sufletul mei de mama sa dati din putinul fiecaruia pt a mi putra ajura copilul
  0723458958 telefon de contact pt cei ce vor sa ajute
  Multumim

 20. Adaugă ma la lista de mailuri din județul Iași

 21. Aurel Stoicana | 14 iunie 2018 at 12:31 | Răspunde

  Buna ziua
  Sunt din Bucuresti, am 51 de ani si sunt in observatie medicala pentru o aritmie cardiaca si protezare valvulara. Va rog frumos daca cunoaste cineva modul prin care se pot contacta firmele si care sunt acelea doritoare sa doneze un procent din impozitul pe profit pentru a putea sa ma operez in conditiile cerute de standardele actuale de medicii din Germania de la care am primt propunerea de interventie minim invaziva pe cord ; costul este de aprox. 8000 euro. O parte din bani o am si eu, dar mai am nevoie de inca o parte. Puteti da email, sau suna la tel +40722597902. Va multumesc!

 22. COSTESCU GABRIELA | 22 iunie 2018 at 20:47 | Răspunde

  Dragii mei prieteni , astăzi am văzut la Tv. o știre tristă despre un adolescent din Constanța cu probleme de sănătate Știu că nu e singurul și nici ultimul copil cu probleme ,dar ceva din mine îmi spune că trebuie să-l ajut….puțin măcar ! De aceea vă cer sprijinul pentru acest adolescent.Numele lui este CIOBANU IONUȚ SABIN și are deschis cont la Banca Transilvania cont iban RO07BTRLRONCRT0375807601

 23. Boala nu te caută dacă ești sărac sau bogat, dacă ești un om bun sau rău , dacă ești fericit sau nu, ea nu te intreabă nimic, ea pur și simplu vine, pune stăpânire pe tine, iți cronometrează timpul și la final iți spune și prețul. Astfel a venit boala și la mama mea, Bunescu Ala, un dascăl dedicat și o mamă cu o inimă mare. În 2014 a fost diagnosticată cu cancer mamar stadia I, urmând 3 cure de chimioterapie. Totul a decurs bine , mamica a revenit la muncă și nimănui nu i-a trecut prin gând ce va urma. Dupa 3 ani boala a progresat în ganglionii limfatici și la moment s-au depistat numeroase metastaze în oase. Nu cred că există pe lume durere mai mare decât cea în care o vezi pe mama plângând, spunând că o doare și nu poți să o ajuți cu nimic. Tu nu poți sa-i iei durerile, doar să o cuprinzi și să-i spui că totul va fi bine și să crezi intr-un miracol. Și acest miracol puteți fi chiar voi, pentru că tot în ce credem acum este bunătatea oamenilor. Mamica are nevoie de un tratament în străinătate, dar costisitor la care noi nu putem face față. Eu cred în oamenii buni cu suflet mare, de aceea vă rog să mă ajutați să facem tot posibilul ca, mama mea să se intoarcă acasă , voioasă si sănătoasă.

  Pentru că acasă fară tine , Mamă , nu mai e Acasă!
  Hai să fim impreună ingerii ei păzitori și să-i dăruim O ȘANSĂ LA VIAȚĂ ???
  ⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
  DONAȚI AICI DIN ORICE COLȚ AL LUMII ?
  https://www.caritate.md/donati…/din-inima-pentru-ala-bunescu
  Vă mulțumim din suflet ! ???

 24. Bună ziua ma numesc Adriana și nu știu la cine pot apela sa ma ajute sa pot cumpăra o casa unde sa locuim stam în chirie iar casa unde locuiesc se vinde și nu avem unde sa ne mutam va mulțumesc nr de tel 0751393746 va mulțumesc

 25. Cristina Serban | 4 ianuarie 2020 at 13:51 | Răspunde

  Bună-ziua ma numesc Cristina și am doi băieței minori nu am o situație financiara bună as avea o rugăminte dacă nu v-ați supăra mati putea ajuta cu ceva sa le iau copiilor pemparsi lapte și ceva de mâncare??Nu am nimic de mâncare de 2 zile și nu ma mai pot duce sa le fac rost e frig afara și nu pot ieși cu ei pentru ca sunt mici RO40RNCB0058160076200001
  Contul unde ma puteți ajuta sau ma puteți ajuta cu alimente Va rog din tot sufletul meu ajutați-mă e o urgenta

 26. Nasaudean Nicoleta | 12 februarie 2020 at 21:11 | Răspunde

  Bună ziua ma numesc nasaudean Nicoleta domnica în vârstă de 25 de ani căsătorită am 2 copi 1 băiat și o fetita băiatul are 5 ani iar fetita 4 luni suntem un cuplu din Bistrița Năsăud comuna ilva mica as avea o mare rugăminte la dumneavoastră dorința noastră depinde de dumneavoastră situația noastră este asta locuim intro camera de bucătărie 2 pe 3 ne este foarte greu sa trăim într-o situație ca aceasta soțul este plecat în Germania a muncit 2 luni la o ferma de animale după 2 luni nu a primit niciun ban acuma este tot în Germania în căutare de munca nu are unde locui doarme pe unde poate nu are bani cu ce sa se întoarcă acasă venituri nu avem de cât alocația copiilor iar aceasta luna am cumpărat de 300 de lei lenm pentru a ne încălzi eu și copii Nee este foarte frig și greu de aceea am apelat la dumneavoastră cu speranța că o să ne ajutați vrem ca acest mesaj sa ajungă la oameni cu suflet mare care vor sa dea o mana de ajutor cu materiale și bani pentru a cumpăra o bucățică de loc și a ne construi măcar 2 camere și o baie orice este bine venit va rugam din suflet dacă puteți și vreți sa ne ajutați dacă doriți sa ne vedeți situația ne găsiți la aceasta adresa strada plai nr 350 comuna ilva mica aici un nr de mobil 0753865885 iar aici un nr de cont IBANR067BRDE060SV40008540600 VA MULȚUMIM ȘI AȘTEPTĂM UN RASPUNS

 27. Nasaudean Nicoleta | 12 februarie 2020 at 21:12 | Răspunde

  nasaudeannicoletadomnica@gmail.com

  Aceasta este adresa mea de email

 28. nicolae marilena | 13 martie 2020 at 12:18 | Răspunde

  marilena_1976@yahoo.com _ telefon 0734636602 Va rog tare mult daca se poate sa ma contactati deoarce sunt in pragul disperari cu doua fetite minunate si o poveste foarte trista.

  Cu toata stima,
  Marilena Nicolae

 29. datorita conjucturii actuale avem nevoie de un ajutor financiar ptr alimente ro32rzbr0000060020758011…Dumnezeu sa va binecuvanteze.

 30. Am si eu o problema cu un copil. Daca lati putea ajuta ca nu vreau sa mil pierd. Va rog sunt disperata.

 31. Dragomir Gabriela Beatrice | 10 decembrie 2020 at 12:17 | Răspunde

  Buna ziua, ma numesc Dragomir Gabriela Beatrice,sunt intr-o situatie financiara critica, sunt in prag de divort, locuiesc cu cele doua fiice ale mele in chirie, fiind nevoita sa parasesc locuinta in care locuiam cu fostul sot, fiind agresate fizic si verbal, presiuni din partea tatalui fostului sot, a trebuit sa plecam, sa iesim din mediul infect, acum locuiesc cu cele doua fiice in chirie, ma descurc foarte greu financiar, venitul meu lunar este foarte mic, traim de pe o zi pe alta, va rog daca ma puteti ajuta financiar, cer ajutor si sprijin financiar, multumesc, tel.0729227282

 32. MA NUMESC DUSU ADRIAN. SOȚIA MEA ESTE BOLNAVA DE CANCER LA SAN.A FĂCUT OPERAȚIE ȘI ÎN ACELAȘI TIMP A ÎNTRAT ÎN PROGRAM GUVERNAMENTAL CA COBAI. A FOST BINE DAR CÂND A TERMINAT STATUL ROMAN IA LUAT PENSIA. AVEA 350 RON. AU CONSIDERAT CA NU MAI ARE CE SA FAC FACĂ. A RĂMAS CU SECHELE. UN RINICHI NU FUNCȚIONEAZĂ IAR SÂNGELE NU MAI CIRCULA LA CAP NORMAL. CADE DE CEL PUȚIN 5 ORI PE SĂPTĂMÂNĂ. AM ÎNCERCAT ȘI NU MA POATE AJUTA FINANCIAR NIMENI. VA ROG DACĂ SE POATE PANA TRECE ACEASTA PERIOADA GREA UN SPRIJIN FINANCIAR ORICÂT MĂCAR SA POATĂ LUA PASTILELE ONCOLOGICE. VA MULȚUMESC DIN SUFLETUL. 047767342.

 33. Baciu Nicolae Dimitrie | 17 iulie 2021 at 18:02 | Răspunde

  Ma numesc Baciu Nicolae Dimitrie
  Astazi am primit o veste cutremuratoare:
  Am aflat ca sunt diagnosticat cu TUMORA MEDIASTINALA intr-o stare avansata
  Pentru a incepe tratamentul trebuie sa merg de urgenta la Viena. Pt început îmi vor trebui undeva la 13.000_15.000€ pt (biopsie, și multe alte investigații) iar tratamentul m-ar costa aproximativ 60000€, mai mult sau mai puțin, in funcție de ce vor descoperii specialiștii din Viena. Suma pe care nu o pot suporta. In acest sens, FACEM APEL LA TOTI CEI CARE M-AR PUTEA AJUTA CU ORICE SUMA. Un ajutor cat de mic din partea dumneavoastra imi poate salva viata pentru a putea sa imi cresc copilasul alaturi de sotia mea.
  Va pot trimite acte doveditoare dace este nevoie

 34. Ciprian Pintilie | 10 septembrie 2021 at 11:23 | Răspunde

  Buna ziua ma numesc Pintilie Ciprian suntem într-un impas eu si familia mea suntem tineri si am fost amăgiți de bunica soției mele spunând că îi donează o casa soției si noi de buna credință am crezut si am contribuit si noi cu o suma de bani la aceasta casa iar dansa acum ne spune să părăsim casa si fara fani care iam dat vă rog ajutați-mă sunt un tata disperat chiar nu știu ce să măi fac credeți-mă plâng ptr că am doi copii mici si ne știu ce să fac vă rog autor din suflet numarul de tl 0747543084

 35. Buna seara numele meu este Mehes Ionel sunt tata a doi copii minunati va deranjez cu o rugaminte daca puteti sa ma ajutati cu suma de 1000 de Euro casa imi intretin familia si sa platesc factura de energie electrica si sami pot cumpara lemne de foc va rog puteti depune bani in contul sotiei mele
  Nume Mehes Irina Ghiorghina
  Numar cont .RO87 RZBR 0000 0600 1802 3076

 36. Salcianu mariana | 29 decembrie 2021 at 17:26 | Răspunde

  Vin să vă rog, AJUTATI-NE cu un contract de sponsorizare/donație sau mecenat.

  Într-o lume mult prea agitată și debusolată, copiii cu nevoi speciale au nevoie de super eroi și de îngeri păzitori care pot face imposibilul, realitate.
  David Luca, micuțul nostru erou în vârstă de 6 ani se luptă de ani buni cu un uriaș care însumează toate obstacolele pe care viața i le pune în cale, terapii costisitoare, sistem medical, discriminare.
  David Luca vrea și crede că va reuși să poată merge normal ca ceilalți copii.

  După 5 ani si 6 luni de vizite medicale și centre de terapii, David Luca face deja câtiva pași timizi (ținut de mână), dar încrezători și promițători.
  Marile provocări însă rămân costurile repetate pentru terapii și echipament medical.
  Costurile terapiilor sunt de 12.000 lei pe luna (variabil +/-), in funcție de prestatorul procedurilor/numărul de ore terapie) și cuprind următoarele terapii:
  – Kinetoterapie
  – Hidroterapie
  – Mecanoterapie
  – Balance-suit
  – Vojta
  – Hipoterapie
  – Logopedie
  – Masaj
  – Psiho-Terapie ocupationala
  Pe lânga terapiile care le urmează, venim cu rugămintea să ne veniți alături în efortul nostru de achiziție a unei plăci cu vibrații, dispozitivul medical Galileo S35 ( pret achizitie 5397 euro), un echipament extrem de necesar pentru David, care îl va ajuta la: stimularea propriocepției, îmbunătațirea echilibrului și coordonării, creșterea forței musculare, creșterea mobilității articulare și reglarea tonusului muscular.
  Galileo S35 la care David a lucrat cu mult entuziasm și dăruire, un dispozitiv medical căruia îi acordam toata încrederea în recuperarea lui David.

  Vă rugăm să fiți în continuare alături de noi pentru a putea reuși achiziționarea acestui echipament și pentru a susține terapiile lui David.

  Terapiile continuă și avem nevoie de orice sprijin.
  Pentru a îi venii și mai mult în ajutor lui David, am înființat un ONG (non profit):
  Asociația Hypotonic Kids Rescue
  CIF: 39179930
  IBAN: RO11 RNCB 0070 1588 3322 0001
  si anexam: statut, act constitutiv, inscrierea in registrul entitatilor, certificat inregistrare fiscala, diagnostic David Luca, informare GDPR, contract sponsorizare/mecenat.
  Pt orice alte detalii va stam la dispozitie.

  Vă mulțumim din suflet! 🙏❤🤗

  Cu deosebit respect,

  Roxana Dorojan – mama (0770269583)
  Mariana Salcianu – bunica (0722492232

 37. Buna seara mă numesc Nina sunt din Republica Moldova am venit în Rusia la munca cu prietenul meu ajungind aici mi-au spus că nu pot sa îmi faca documente am incercat sămi caut de lucru fără documente dar nimeni nu vrea să mă angajeze prietenul lucrează în construcții dar de abia ne descurcam pentru că avem datorii mari de 5000 de euro va rog ajutatine sa scapam de datorii peste o săptămână trebuie sa plătim creditul și chiria și nu avem cu ce de abia ne descurcam și cu mincarea am scris pe foarte multe grupuri dar nimeni nu vrea să ne ajute nu mint cu nimic pentru că sunt așa persoana nu am cerut pina acum niciodată un bănuț de la nimeni dar din cauza razboiului totul sa scumpit și nu ne descurcam in niciun fel va implor ajutatine

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.