Tragedia de la Clubul Colectiv. A fost cea mai tristă seară de Halloween din câte am văzut în centrul vechi

Foto: danbrumar.ro

Share This:

Cine ar fi crezut vreodată că te-ai putea plictisi în centrul vechi al Bucureștiului? Mai ales într-o seară de Halloween. Asta s-a întâmplat sâmbătă seară în cel mai curtat loc de distracții din Capitală. Zeci de cluburi și cafenele de aici au fost închise de patroni, zic ei în semn de solidaritate cu familiile victimelor de la Clubul Colectiv. Altele și-au deschis porțile, dar au anulat petrecerile de sărbătoarea morților. Ce ironie! Să chefuiești, dar mai ales să preamărești moartea și spiritele malefice! Bineînțeles că un club trebuia să fie mai cu moț și și-a văzut de treabă, „din respect pentru clienții care au făcut rezervare”. În Tan Tan, petrecerea a ținut până în zori, iar dacă nu ți-ai făcut rezervare prealabilă nu aveai ce căuta acolo. Nu existai.

În Tan Tan a fost petrecere de Halloween. Nu știu dacă a fost cu tam-tam. Foto: danbrumar.ro

În Tan Tan a fost petrecere de Halloween. Nu știu dacă a fost cu tam-tam. Foto: danbrumar.ro

Tragedia de la Clubul Colectiv. Străzile din centrul vechi nu au fost goale. Pe la ora 21.00, majoritatea localurilor deschise erau populate cu oameni care și-au dat obișnuita întâlnire de weekend, la un pahar de bere. Câteva zeci de „mascați”, vopsiți pe fețe ori costumați de groază, se ițeau pe ici pe colo. Unii mergeau, sigur, în Tan Tan! Alții făceau cale întoarsă înjurând printre dinți că localurile spre care se îndreptau își anulaseră petrecerile horror. Ce nenorocire. Și nici măcar n-au binevoit să-i anunțe. Se simțeau niște caraghioși, așa mergând pe stradă cu picturile alea macabre e fețe. dar chiar erau. Plecau capul și grăbeau pasul să ajungă la un taxi. Hei, dar ce are costumația cu pofta de distracție? Nu te simți în apele tale mutilat ca Frankenstein?, gândeam, privind prelung un tânăr cu fața adorabilă, dar care se sluțise inexplicabil de dragul acestei sărbători degradante. Un Spiderman cu coarne căuta de zor o cârciumă la care să tragă pe dreapta, însă niciuna nu era în ton cu costumația lui.

Tragedia de la Clubul Colectiv. Să le fi văzut pe fătucile-vampirițe, cu fustele de-o palmă și decolteul până la buric, cum tremurau de frig în drum spre chef. Dacă le puneai un încărcător în gură, țăcăneau mai acătării decât o mitralieră nemțească MG 42. dar erau doar câteva. În mare parte, cei care au fost sâmbătă seară în centrul vechi au preferat să bea ceva și apoi să plece acasă, unde aveau lucruri mai bune de făcut decât să dea din cap pe ritmuri orientale sau satanice. De exemplu, să se odihnească și să mediteze la ceea ce au pățit oamenii aceia în Clubul Colectiv.

Don Titi nu știa ce-i ăla Halloween, dar era convins că poate vorbi la o doză de bere ca la telefon

Don Titi nu știa ce-i ăla Halloween, dar era convins că poate vorbi la o doză de bere ca la telefon

A fost plictiseală mare, cum vă spuneam. Dar fruntea mi-a fost descretiță de un nou personaj din centrul vechi: nea Titi extraterestrul, cum s-a prezentat. Vorbea de zor cu „prietena din America”, însă n-avea telefon. Însă la ce-i trebuia, dacă avea alături o doză de bere Skol, pe jumătate goală, pe jumătate, evident, plină? „Alo? Yes, mai darling. Aim sori, băt ai lov iu”. Nu mi-a cerut nimic, dar nici nu i-aș fi dat. Mi-a urat deară bună și s-a dus. Nu cred că l-au primit în Tan Tan. Nu pentru că nu era pe listă sau că era beat, ci fiindcă nu era costumat. Apoi au venit polițiștii. L-au ratat la mustață pe Titi, dar nu cred că pe el îl căutau. Poliția Locală și inspectorii Primăriei Capitalei au ieșit la vânătoare de cluburi neautorizate. Păcat că nu erau deschise, mă înțelegeți? Mă gândeam: „Ce bine pică acest control acum că majoritatea cârciumilor au ales să se solidarizeze cu o dramă națională!”. Nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva aici se ascunde altceva. Dar mă abțin, totuși. Unul dintre inspectori îi spune colegului zgribulit: „Ia uite, mă, și ăsta-i închis”, arătând cu degetul spre Clubul Freddo de pe strada Smârdan. „Asta e! Fă-i o poză să vadă și ăia că nu ne jucăm”, vine replica zgribulitului. Cei doi inspectori, însoțiți de alți doi polițiști, opresc în fața unui local care, mai mult decât evident, era deschis: Gyros Thessaloniki, de pe strada Gabroveni. Ăsta nu e club, nu pune muzică, nu are tavan din burete, n-are probleme cu evacuarea. Dar face niște „șaorme grecești” de-ți plouă în gură. Nu mică a fost mirarea patronilor acestui restaurant fast-food când „organilii” le-au trecut pragul. Dar, le-au dat niște acte, că de-alea au destule, poate și niște șaorme, că și de-alea au destule.

Polițiștii au ieșit în control. Cluburile erau închise, așa că s-au oprit la Gyros. Foto: danbrumar.ro

Polițiștii au ieșit în control. Cluburile erau închise, așa că s-au oprit la Gyros. Foto: danbrumar.ro

În total, 29 de localuri din centrul vechi au tras obloanele sau au anulat petrecerile de Halloween sâmbătă seară. Iată lista: Arcade Cafe, Barbero, Blackjack 21, Bound, Bordello, Cliche, Control, Curtea Berarilor, Deko, El Dictador, El Comandante Jr., Finnish, Fire, Freddo, Goblin, Nomad Skybar, Old City, Spice Club, St. PatrickStorage Room, Sankt Petersburg, Sinners, Shoteria, Spice Club, The Barrel, The Dunken Lords, The Vintage, The Tube, Trinity College, True.

Ultima oră: Numărul morților a ajuns la 29

Încă o femeie care a suferit arsuri grave în noaptea de vineri a decedat la spital. Ea lucra ca femeie de serviciu în club și a mers la muncă în ziua blestemată, după ce a făcut schimb de tură cu o colegă. În urma ei au rămas cinci copii minori, singuri, fiindcă aceștia și-au pierdut și tatăl în urmă cu câțiva ani. Numărul celor care și-au pierdut viața în Clubul Colectiv a ajuns la 29, fiindcă, între timp, o altă persoană a decedat pe patul de spital. Anchetatorii au stabilit duminică dimineață care este identitatea ultimelor trei persoane care au fost scoase din clubul groazei. Claudiu Petre, Andrei Petru Bucă și Livia Stan au fost identificați la IML de ruse. Alți 34 de răniți sunt în stare gravă la spitalele bucureștene. Printre ei, am aflat aseară târziu, se află și un amic, pe care mă duc să-l vizitez azi. Dă, Doamne, să fie bine!

Doar dovlecii sculptați aminteau de sărbătoarea morților. Foto: danbrumar.ro

Doar dovlecii sculptați aminteau de sărbătoarea morților. Foto: danbrumar.ro

Clubul Sinners și-a anulat petrecerea de Halloween. Foto: danbrumar.ro

Clubul Sinners și-a anulat petrecerea de Halloween. Foto: danbrumar.ro

Clubul The Vintage și-a închis porțile sâmbătă seară. Foto: danbrumar.ro

Clubul The Vintage și-a închis porțile sâmbătă seară. Foto: danbrumar.ro

Citește și:

Tragedia de la Clubul Colectiv. Erorile de nepermis care au dus la catastrofă

Tragedia de la Clubul Colectiv. Primele urmări ale nenorocirii care a răpit viața a 27 de tineri

Produse evoMAG.ro

1 Comment on "Tragedia de la Clubul Colectiv. A fost cea mai tristă seară de Halloween din câte am văzut în centrul vechi"

  1. Cenzurati. Sunteti tot pe acolo!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.