Tragedia de la Clubul Colectiv. Primele urmări ale nenorocirii care a răpit viața a 27 de tineri

Share This:

Medicii de la Institutul Național de Medicină Legală au făcut publice numele a 23 dintre tinerii decedați. Trei sunt încă neidentificați, iar al patrulea a fost recunoscut de părinți la spital în seara tragediei. Aceștia sunt: Ruşitaru Alexandru, Hamed Ştefan, Ioniţă Cătălina, Simion Alexandru, Epure Anda Ioana, Vulcu Maria, Florea Valentina, Opriţă Carmen Irina, Matei Gabriel, Palada Radu, Nelu Tilie, Ţelea Vlad, Enache Diana, Baldovin Nicoleta, Tripa Ioan, Georgescu Paul Alexandru, Rugină Adrian, Ignat Constantin, Laurenţiu Varlam, Alexandru Mihai, Ion Maria, Fieraru Valentin şi Vieru Mihaela.

Tragedia de la Clubul Colectiv nu a rămas fără reacții, primele măsuri fiind luate de autorități. Iată ce efecte a avut tragedia la nici 24 de ore de la producerea ei!

Au fost anunțate trei zile de doliu național (31 octombrie, 1 și 2 noiembrie). În aceste zile, drapelul național va fi arborat pe toate instituțiile publice. Și românii pot face acest lucru la ei acasă, dacă au un tricolor. Dacă nu, e un prilej bun să ne cumpărăm fiecare câte unul.

Parchetul General a deschis dosar penal IN REM pentru omor calificat și distrugere calificată. Acuzațiile nu vizează încă nicio persoană, ci au fost formulate pentru fapte.

Poliția Locală a sectorului 1 a dispus controale în toate cluburile din sector. Reprezentanții Direcției Inspecție verifică documentele de autorizare ale localurilor.

Ziarul Click! a renunțat la rubrica Fata de la pagina 3. Nu știm dacă doar pentru o zi, pentru trei sau pentru totdeauna, dar vă vom ține la curent.

Câteva zeci de cluburi din București și-au suspendat activitatea în cele trei zile de doliu, în semn de respect față de victime. Poate au auzit de controlul celor de la Poliția Locală. Iată lista: ONE, Player, Fratelli, Princess, BOA, Gaia, Kristal, Bamboo, Vintage, Finnish, Cafe DEKO, Loft, Bound, Tapo, Kulturhaus, Old City, Mojo, Drunken Lords, Cliche, Freddo, Hard Rock Cafe, Manasia Hub, The Ark, Bordello Bar, Expirat&OtherSide Club, Green Hours, Clubul Țăranului, Spice Club, St. Patrick Irish Pub, Tribute și Control.

Reprezentanții Versus Bar&Restaurant din Suceava au anunțat că nu vor închide localul, însă, în semn de solidaritate cu familiile greu încercate, vor dona toate încasările de sâmbătă rudelor celor decedați. Același anunț l-a făcut în această seară și conducerea Attraction Club, un local de swing din București.

Români din zeci de orașe din țară au aprins lumânări pe străzi din solidaritate cu familiile victimelor. Unii vor organiza marșuri tăcute ori momente de reculegere, mâine, în zone publice.

Politicienii au suspendat orice bătălie politică, din respect față de tragedia acestor oameni. Unii dintre ei au ales să-și exprime compasiunea față de tragedie. Altul, Gabriel Oprea, s-a umplut de penibil cu propunerea sa către Raed Arafat de a merge în vizită la răniți. Alții, când l-au văzut pe Oprea cât de penibil e, s-au abținut să facă declarații publice.

Premierul Victor Ponta a ratat Marele Premiu al Mexicului, eveniment la care dorea cu atâta ardoare să participe. El și-a anulat vizita oficială de peste Ocean, pentru a se întoarce printre ai săi, greu încercați de tragedia din clubul Colectiv.

Record absolut la centrele de transfuzii. Mii de oameni din toată țara au donat sânge, benevol, pentru a-i ajuta pe cei aflați la necaz. Este cea mai emoționantă mobilizare din câte au văzut medicii români în ultimii zece ani.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au anunțat că, la solicitarea familiilor îndurerate, Municipalitatea va pune la dispoziția acestora locuri de veci gratuite în cimitire. De asemenea, cheltuielile de înmormântare vor fi suportate tot din bugetul Primăriei Capitalei. Cei interesați pot suna la numărul de telefon 0800.800.868.

Municipalitatea a dispus controale în toate cluburile din București. Echipe mixte, formate din inspectori municipali, polițiști și pompieri ISU, vor verifica dacă administratorii localurilor respectă normele de protecție împotriva incendiilor.

Be the first to comment on "Tragedia de la Clubul Colectiv. Primele urmări ale nenorocirii care a răpit viața a 27 de tineri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.