S-a scandalizat lumea, domnule. Păi nici nu avea cum să reacționeze altfel. Oficial, avem prima femeie premier. Viorica Vasilica Dăncilă a fost nominalizată de PSD pentru fotoliul de prim-ministru, iar președintele Klaus Iohannis a acceptat-o din prima. A luat foc toată nația, dar Petreanu a explicat foarte bine care au fost resorturile gestului președintelui. Am citit azi tot ce s-a scris despre tanti Viorica și cred că am ajuns să știu mai multe desprea ea decât știu de mama. Ba că nu o recomandă nimic pentru acest post (de unde știți voi?), ba că e pila lui Dragnea (asta știe toată lumea), ba că a acumulat o avere fabuloasă de când e în Parlamentul European (are 5.600 de euro pe lună, iar bărba-su – 8.300 de euro), ba că nu vorbește nici o limbă străină.
Vizavi de acest argument, am și eu o curiozitate. Bă, știu că nu te obligă nimeni să susții discursurile din Parlamentul European în engleză sau franceză. Poți vorbi în limba ta. Dar, cum mama naibii se înțelege cu ăia pe acolo, mă? Prin semne, bănuiesc. Pe bune? Viorica Dăncilă este europarlamentar de nouă ani și n-a apucat să se împrietenească cu limba engleză. Prima femeie premier nu-i, nici pe departe, Wonder Woman. Dar haideți să vedem ce e și ce ciudățenii apar în biografia ei!
E o doamnă inginer în petrol și gaze, care a și predat la Liceul Industrial din Videle. N-a apucat să facă purici în Parlamentul României, unde nu a intrat, însă a făcut saltul direct în Parlamentul European, în 2009. Mai întâi în ianuarie, când PSD i-a retras pe Titus Corlățean și pe Cătălin Nechifor, pentru a-i aduce în Parlamentul național. În 2007 a candidat pentru un post de eurodeputat, însă nu s-a aflat pe un post eligibil. Apoi, în iunie 2009, când s-au organizat alegeri pentru un mandat complet (special pentru România și Bulgaria), Viorica Dăncilă a reușit să facă pasul spre politica mare.
Altă ciudățenie din biografia Vioricăi Dăncilă, desemnată prima femeie premier din România, este modul în care a reușit să pună ban pe ban și să deschidă depozite bancare fără număr. În ultima sa declarație de avere, datată 13 iunie 2017, doamna prim-minstru n-a mai avut loc pe foaie să-și treacă toate conturile în care a îndesat banii economisiți. Așa că a scris pe lângă.
Dacă în 2007-2008, când încă mai lucra ca inginer la OMV Petrom, câștiga 2.000 de lei pe lună, Viorica Dăncilă a ajuns să încaseze 5.600 de euro/lunar din Parlamentul European.
O a treia ciudățenie (poate pentru noi, căci pentru ei, politicienii, e ceva normal) e că doamna Dăncilă a donat sume importante de bani propriului partid. Sumele se regăsesc în declarația de avere: 25.000 de euro pentru alianța electorală PSD-UNPR-PC, în aprilie 2014; 40.000 de lei pentru PSD, donați în mai 2014. O fi fost un gest de recunoștință pentru faptul că a fost propulsată la Bruxelles.
Be the first to comment on "Trei ciudățenii din CV-ul Vioricăi Dăncilă, prima femeie premier a României"