Trei motive pentru care să alegi suporturi pentru biciclete Thule în vacanțele pe două roți

Share This:

Mai întâi, mi-am cumpărat mașină, ca tot omul care se vrea în rândul lumii. Când ne-a venit pe lume copilul, mi-am dat seama că avem nevoie de una mai spațioasă; cu portbagaj generos și loc suficient pentru scaunul copilului. Apoi, am înțeles că am toate șansele să mor tânăr dacă nu fac și ceva mișcare. (Flotările sunt amăgitoare). Mi-am luat bicicletă. Fără să-mi dau seama, am creat o altă problemă majoră, în loc să o rezolv pe cea de dinainte. Cum să o car după mine în vacanțe, fără s-o îndes în portbagaj? Îmi trebuia un suport auto pentru bicicletă. Alți bani, altă distracție. Iată ce soluții are Thule pentru cei care au nevoie de suporturi pentru biciclete.

Tot mai mulți români își cumpără biciclete pentru expediții la munte ori pentru trasee speciale în afara marilor orașe. Nu mai surprinde pe nimeni că mersul pe bicicletă a devenit un hobby care se practică alături de toată familia. Pedalatul, printre puținele activități sportive pe care organismul nostru nu le resimte ca obositoare, i-a „virusat” pe mulți locuitori ai zonelor urbane cu mari probleme de trafic. Dacă nu ești încă mare fan al vehiculelor pe două roți, află că mersul pe bicicletă te ajută să te menții în formă (dacă ai déjà una). Îți întărește sistemul imunitar, îți relaxează creierul, te ferește de bolile de inimă și te ajută să-ți reduci nivelul colesterolului din sânge.

Însă, dacă ești pasionat de adrenalină sau vrei să faci trasee prin natură, departe de oraș, vei avea nevoie de suporturi pentru biciclete pentru a-ți transporta bicicleta în siguranță, cu mașina.

La Veloteca, unul dintre cele mai populare magazine de biciclete din București, vei găsi o gamă largă de suporturi pentru biciclete Thule. Am observat pe forumuri că sunt cele mai recomandate de bikerii cu experiență. Motiv pentru care nu văd de ce nu ai ține cont de părerile lor. Aceste echipamente asigură transportul bicicletelor în condiții de maximă siguranță, indiferent de poziționarea lor: pe acoperișul mașinii, în spatele acesteia sau în interior. Trebuie să știi că aceste suporturi pentru biciclete sunt dotate cu sisteme de prindere inteligente. Asta înseamnă că poți rula cu mașina la orice viteză sau denivelări ale drumului, fără teama că bicicletele se vor desprinde.

Le-am cerut celor de la Veloteca să-mi recomande câteva modele sigure și confortabile. Iată trei dintre ele și motivele pentru care merită să le iei în calcul dacă vrei să faci o investiție în acest sens.

Thule ProRide 598. Credit foto: thule.com

Thule ProRide 598. Credit foto: thule.com

Primul pe listă este suportul pentru biciclete cu prindere pe barele transversale Thule ProRide 598. Dintre suporturile pentru biciclete, acesta este cel mai sigur, rapid și ușor de utilizat. Beneficiază de un design unic al brațului de strângere a cadrului și a tălpilor de susținere a roților. Pentru a securiza bicicleta pe mașină, trebuie doar să rotești un mâner, care este prevăzut cu limitator de cuplu de strângere cu click. Cu acest limitator vei controla eficient forța de strângere a cadrului bicicletei. Suportul este dotat cu fălci mari de fixare, cu tampoane moi de cauciuc, pentru a reduce la minimum riscul deteriorării cadrului. Thule ProRide 598 este printre singurele suporturi pentru biciclete care pot fi poziționate pe ambele părți ale mașinii. El poate susține și transporta o greutate maximă de 20 kg. Preț pe veloteca.ro: 459 lei.

Thule OutRide 561. Credit foto: thule.com

Thule OutRide 561. Credit foto: thule.com

Thule OutRide 561 este un alt model de top din categoria suporturi pentru biciclete. Acesta permite transportarea bicicletei cu roata din față demontată. Acest lucru permite o mai mare siguranță a fixării și eliminarea riscului de deformare a acesteia. Se folosește în cazul bicicletelor de șosea, cu roți sensibile, pe drumuri off-road care zduncină mașina și bicicleta aflată pe suport. Preț pe veloteca.ro: 539 lei.

Thule BoltOn 9705. Credit foto: thule.com

Thule BoltOn 9705. Credit foto: thule.com

Dacă te gândești la un suport pentru biciclete cu prindere pe cârligul de remorcare, atunci modelul Thule BoltOn 9705 este tot ce-ți trebuie. Se montează foarte ușor pe orice model de cârlig, fără să restricționeze accesul la portbagaj. Are avantajul de a putea fi rabatat chiar și cu bicicletele montate. Pe acest suport, bicicletele se fixează prin prinderi de cauciuc, iar pentru securizarea balansului se folosesc chingi. În plus, este prevăzut cu dispozitive reflectorizante, pentru a transporta bicicleta în siguranță, chiar și pe timp de noapte. Preț pe veloteca.ro: 629,9 lei.

Acum, că ți-am dat ceva ponturi de suporturi pentru biciclete, nu mai rămâne decât să decizi în folosul tău. Nu ezita să te consulți și cu alți bikeri sau cu reprezentanții unor magazine de profil. Pedalatul este benefic atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Profită de vremea caldă pentru a folosi bicicleta cât mai des!
Be the first to comment on "Trei motive pentru care să alegi suporturi pentru biciclete Thule în vacanțele pe două roți"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.