Star Wars: Trezirea Forței. 12 lucruri inedite despre cel mai așteptat film al momentului

Share This:

Laser, frate! Cam așa aș descrie noul episod din seria Star Wars, care va fi în cinematografele din întreaga lume din 18 decembrie. Nici nu a fost lansat pe marile ecrane că Star Wars: The Force Awakens („Războiul Stelelor: Trezirea Forței”) a înregistrat déjà recorduri greu de egalat. Nu știu alții cum sunt, dar eu când văd atâta agitație în jurul meu mi se zburlește pielea. Interesul din jurul acestei lansări mi-a stârnit și mie curiozitatea, motiv pentru care anunț încă de pe acum că nu voi lipsi de la premieră. Am ales Grand Cinema Digiplex, singurul cinematograf din București în care nu am bifat până acum o premieră. O să vă povestesc experiența mea după, însă până atunci, iată câteva lucruri mai puțin știute despre cel mai așteptat film al momentului.

Primele bilete au fost scoase la vânzare la 19 decembrie, la 20.15 (ora SUA), în timpul partidei de fotbal american dintre New York Giants și Philadelphia Eagles. Pre-vânzările au spulberat toate recordurile pe site-urile de vânzări de bilete americane: vânzări de opt ori mai mari decât recordul anterior stabilit de Hunger Games („Jocurile Foamei”) în 2012. Experții din industria filmului se așteaptă ca acest episod să aibă încasări de peste 600 de milioane de dolari în primul weekend de la lansarea în cinematografele din întreaga lume.

Trailerul oficial al filmului, lansat în octombrie 2015, a fost accesat de 128 de milioane de ori în primele 24 de ore. Interesul a depășit cu mult primele două teasere (55, respectiv 88 de milioane de vizualizări).

Star Wars 7

Lansarea sa nu a fost ocolită de scandal. Mii de internauți și-au descărcat furia pe Twitter, blamând prezența atâtor actori de culoare în film. Pe internet a luat naștere și un grup de discuții, creat cu scopul de a boicota Star Wars 7 pe motiv că filmul promovează „genocidul albilor” și are scopul de a „demoraliza și distruge rasa albă”. Remarcile rasiste s-au amplificat odată cu discursul iritant al miliardarului Donald Trump, referitor la interzicerea totală a accesului imigranților musulmani pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Pentru cine nu știe încă, Trump și-a anunțat candidatura la președinția SUA. Îi dorim mult succes! Cu un astfel de discurs, va avea nevoie de multă baftă.

Cele mai multe scene din episodul 7 au fost filmate în studiourile Pinewood din Marea Britanie. S-au tras cadre și în capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, și pe cea mai mare dintre insulele Skelling Michael (Irlanda), care se întinde pe … 22 de hectare.

Dacă planeta Tatooine (deşertică) a fost identificată ulterior ca fiind Tunisia, planeta Hoth a fost redată în film cu decorul oferit de gheţarul norvegian Hardangerjøkulen. Actorii au filmat la – 20 de grade Celsius. Prima dată când s-a făcut referire la această planetă imaginară a fost în episodul „Imperiul Contraatacă” (1980).

Han Solo

Han Solo se întoarce. Poate cel mai detașat personaj de realitățile războiului intergalactic, dintre toți eroii pozitivi, are un rol extrem de important în episodul 7. El este singurul care poate confirma existența cavalerilor Jedi, considerați un mit în acest film.

Iată încă ceva ce nu știați despre Han Solo. Eroul interpretat de Harrison Ford trebuia să moară după primele două filme, deoarece George Lucas credea că acest personaj nu este potrivit pentru evoluţia poveştii. Mai mult, Harrison Ford a fost desemnat Han Solo din greşeală. Favorit pentru rol era Kurt Russell, iar Ford a fost nemulţumit de salariul de 1.000 de dolari pe săptămână.

Kylo Ren.

Avem un nou personaj negativ. La mulți ani după moartea lui Darth Vader, apare Kylo Ren, interpretat de actorul Adam Driver. Co-scenaristul Lawrence Kasdan are doar cuvinte de laudă despre personaj. „Am fost atât de încântat că Adam joacă acest rol, deoarece nu a existat niciodată un personaj ca Kylo în saga. Adam joacă atât de frumos pentru că vă aşteptaţi să fie un soi de geniu rău, dar ceea ce primiți sunt contradicții și conflicte pe care fiecare dintre noi le poate simți în orice moment. Asta este atât de uimitor şi cred că asta îl face unic pe Adam”.

Filmul abundă de arme și recuzită care îți taie respirația. Poate cea mai răsunătoare, dar și cea mai controversată, este sabia laser cu mâner în cruce a personajului principal negativ Kylo Ren. Actorul Ewan McGregor, care l-a interpretat pe Obi-Wan Kenobi în seria nouă Star Wars (episoadele din 1999, 2002 și 2005), a făcut haz de noua armă, pe care o consideră inutilă. „Nu ai nevoie de mânere. Dacă știi cum să mânuiești o sabie laser, nu ai nevoie de un mâner stupid. Ordinul Jedi a reușit să manevreze foarte bine aceste săbii vreme de sute de milioane de ani”, a spus McGregor, care nu mai apare în episodul 7. Mai mult, internauții cred că arma lui Kylo Ren periculoasă, fiindcă îi poate reteza brațul sau degetele celui care o mânuiește cu stângăcie. Asta dacă ar fi adevărată, bineînțeles.

sabii laser

Dar, ce ziceți de asta? Mare parte din recuzita primelor episoade a fost realizată din piese uzate de la foste avioane de vânătoare britanice care au luptat în cel de-al doilea război mondial. „La vremea aceea puteai cumpăra avioane scoase din uz și la 60 de dolari bucata, așa că am mers în Marea Britanie să cumpărăm epave de avioane, motoare cu reacție, tot felul de lucruri. Din astea am făcut cele mai multe decoruri și recuzita”, spune Roger Christian, responsabil cu realizarea decorurilor. Până și sabia laser a lui Obi-Wan Kenobi din episodul 4 (A new hope) a fost creată dintr-o bucată de țeavă provenită de la un motor de avion. Ea pare o armă elegantă, venită parcă din alte timpuri, dar, în realitate, e parte dintr-un avion vechi.

Vânzările de obiecte cu emblema Star Wars se vor vinde în draci de sărbători și în prima parte a anului viitor. Chiar și la noi au fost scoase la vânzare săbii laser precum cele din film, machete ale unor nave spațiale sau personaje din film, cărți cu activități și perne pentru copii, portofele, penare, ghiozdane trendy, jucării LEGO, chiar și ceasuri deșteptătoare pentru somnoroși. Mie îmi place motocicleta fără roți a lui Rey (Daisy Ridley). Cred că știu ce o să-mi iau de Crăciun. Reprezentanții magazinului Kmart din SUA au anunţat că se așteaptă să vândă peste 45.000 de săbii cu lumini Star Wars, doar de Crăciun. Lego a anunţat că deja a epuizat stocurile pentru acest produs. Vânzările de figurine cu personajele Star Wars vor depăşi numărul de 100.000 de produse, eclipsând total jucării cunoscute precum figurinele Țestoasele Ninja sau roboţii Transformers. În plus, cei care dețin magazinul online Target spun că vor vinde peste 10.000 de pijamale cu Star Wars pentru adulţi.

Până acum, câștigurile Star Wars au depăşit 4,4 miliarde de dolari, ajungând astfel să ocupe locul trei la nivel mondial, după seriile James Bond și Harry Potter.

star wars 3

Sursa foto: starwars.com

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.