Un nou soi de turism culinar: cum să iei masa acasă la un necunoscut

Oammeni care nu se cunosc pot socializa foarte bine la aceeași masă. Credit foto: Facebook/EatWith

Share This:

Când vizitez țări străine îmi place să explorez tot ce au ele mai bun de oferit lumii întregi. Printre astea se numără locurile, cultura, tradițiile, mâncarea specifică și cea mai valoroasă resursă a lor, oamenii. Un nou soi de turim culinar, care a luat naștere în California, îți permite să le cunoști pe toate doar stând la masă cu gazde de pe tot mapamondul.

EatWith e o platformă online care conectează călători din lumea întreagă cu oameni ai locului care știu și povești frumoase, sunt gazde primitoare și mai știu și să gătească. Iată câteva chestii tari despre comunitatea oamenilor care te invită la masă la ei acasă când le vizitezi țara!

Cum a apărut EatWith

EatWith a luat naștere pentru a satisface mai multe pofte. Una este cea de comunicare între oameni din țări/continente diferite care vizitează diverse colțuri ale lumii care le sunt mai mult sau mai puțin străine.

În al doilea rând, platforma a fost gândită ca un stimulent pentru bucătarii amatori sau simpli pasionați de gastronomie de a-și pune la încercare talentul în bucătărie și de a câștiga ceva bani.

Ca turist într-o țară străină, te poți autoinvita la masă (mic dejun, prânz, brunch, picnic, cină) acasă la aceste gazde înscrise pe site. De exemplu, dacă plănuiești o vacanță la Barcelona în luna aprilie, poți rezerva un loc la masă acasă la Martha și Clea, care pe data de 20 organizează o cină gourmet într-o grădină privată încântătoare.

Gazdele au pregătit și meniul, format din aperitiv, două feluri principale, desert, vin alb, vin roșu și băuturi fără alcool. Ce mai, e ca la nuntă, dar prețul este ceva mai prietenos – 36 de euro de persoană.

Ele nu sunt singurele gazde din Barcelona care pregătesc mese de acest fel pentru vizitatorii din alte colțuri ale lumii, așa că poți arunca un ochi pe agenda acestui superb oraș spaniol.

Martha și Clea sunt mamă și fiică. Credit foto: Facebook/EatWith

Cum funcționează acest tip de turism culinar

Sistemul este foarte simplu și presupune crearea unui cont pe site-ul EatWith, care îți permite să verifici evenimentele create în zona ta de interes, să comunici cu gazdele pentru a solicita informații suplimentare, pentru a rezerva și plăti mesele, dar și pentru a scrie recenzii despre experiențele avute.

Acest nou tip de turism culinar oferă o oportunitate celor pasionați de gastronomie să-și pună în valoare talentul. Ei se înregistrează în platformă și sunt acceptați ca și gazde EatWith după ce trec o serie de testări. Detalii poți găsi AICI.

Din informațiile obținute de la cei care gestionează această afacere online, banii pe care tu îi plătești, cu cardul direct pe platformă, intră în contul EatWith. De aici, ei sunt transferați în conturile gazdelor în termen de cel mult 48 de ore, mai puțin un comision de 20% din cât face masa.

EatWith, accesibil și în România

Comunitatea numără până acum mii de gazde din zeci de țări, iar monedele în care pot fi achitate notele de plată sunt în număr de 16. Surprinzător, la sfârșitul anului trecut au început să se înregistreze în platformă bucătari amatori, bloggeri de cooking sau pasionați de travel din România.

Gazde din orașe precum Timișoara, Brașov și București au creat deja meniuri și evenimente pentru turiștii care ne vizitează țara. Poveștile câtorva dintre ei le veți afla în curând pe acest site. Până atunci vă sfătuiesc să încercați și această experiență de turism culinar. S-ar putea să vă alegeți cu ceva mai mult decât cu o masă copioasă.

Be the first to comment on "Un nou soi de turism culinar: cum să iei masa acasă la un necunoscut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.