Un preot, un rabin și un ateu fumează iarbă. Nu, nu e banc

Credit foto: captură video Facebook/WatchCut

Share This:

Experiment inedit al unui site media din Statele Unite ale Americii. Cut a realizat un filmuleț pe care l-a distribuit pe Facebook în data de 15 martie. Până azi, clipul a fost urmărit de 53 de milioane de oameni din întreaga lume. El surprinde reacția a trei persoane din medii diferite în momentul în care fumează țigarete cu marijuana.

E vorba de un preot catolic, un rabin și un afro-american, ateu declarat, și gay convins. Demersul jurnalistic aduce în discuție o temă mai veche, aceea a legalizării consumului de marijuana, plantă a cărei utilitate în medicină a fost deja demonstrată.

Credit foto: captură video Facebook WatchCut

Filmulețul surprinde efectele pe care le are „drogul” asupra celor trei, în diverse faze ale experimentului. Recunoscând că a încercat iarba în liceu, preotul catolic are o reacție specifică unui novice. Pe lângă privirea pierdută și tusea de la primul fum, slujitorul Bisericii Catolice descrie prezența unei stări de bine, nemaiîntâlnită până atunci.

Citește și: Mierea de Manuka, antibioticul 100% natural care te scapă de E.coli și Stafilococul auriu

După 35 de minute de la primul fum, rabinul își declara iubirea pentru tânărul ateu, pentru credința sa nețărmurită în știință și în contribuția ei la dezvoltarea societății. După 50 de minute, rabinul era absolut convins de existența vieții extraterestre.

Credit foto: captură video Facebook WatchCut

La 50 de minute de la debutul experimentului, preotul catolic consideră că legislația referitoare la consumul de marijuana ar trebui modificată, iar produsele din această categorie să fie reglementate precum cele din alcool. După o oră, cei trei participanți la studiu au început să se binecuvânteze între ei, fiecare după credința lui.

Legalizarea consumului de marijuana este cerută insistent de o serie de organizații neguvernamentale din domeniul sănătății, mai ales după ultimele descoperiri științifice care atestă beneficiile medicale ale acestei plante. Medicii au administrat țigarete cu marijuana unor pacienți cu Parkinson în încercarea de a demonstra că simptomele cumplite ale acestei boli sunt inhibate cu succes.

Specialiștii spun că, în concentrația și cantitatea potrivite, marijuana are și capacitatea de a vindeca o serie de boli. Cine poate să-i contrazică? Tot niște experți, zic…

Iată filmulețul AICI! Enjoy!

Citește și:

Be the first to comment on "Un preot, un rabin și un ateu fumează iarbă. Nu, nu e banc"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.