Vânătoarea de pokemoni, o altă vânare de vânt? Nu am văzut atâta isterie de la lansarea iPhone 6 (link afiliat) în America sau a episodului 7 din seria Star Wars. Normal, tot pe continentul nord-american. De data aceasta, nebunia Pokemon Go a lovit destul de rău și România.
Simulacrul ăsta ne arată cât de ușor pot fi păcăliți oamenii din „statele civilizate”. Serios acum, nu vi se pare că tinerii ăștia frumoși și liberi se comportă ca țâncii ăia care primesc jucărele din alea de ronțăit când îi mănâncă gingiile? Îi mănâncă acolo, știți, și ei ronțăie în draci crezând că vor scăpa de senzație.
Dar de unde să scape, că le dau dinții și mâncărimea e normală. Nu și vânătoarea asta de pokemoni, care mi se pare o manipulare grosolană a creierelor umane. Avea dreptate un coleg de-ai mei. Față de „problema Pokemon Go” nu poți să fii decât pro sau contra. Ei bine, în orice tabără v-ați afla, iată care sunt originile numelor acestor creaturi virtuale, care au devenit, pentru unii, mai simpatice decât animalele noastre de acasă.
Am găsit pe un site, unde n-am intrat în viața mea până acum, informația total neașteptată că sunt 718 pokemoni. Fiecare dintre ei poartă un nume ciudat, rod al imaginației unor IT-iști care în liceu erau, probabil, ciudații clasei. Și fii-miu de trei ani bombăne câteodată ceva asemănător, așa că dacă mai au nevoie ăștia de la Niantic (firma care a lansat jocul Pokemon Go) vreun nume de pokemon e suficient să mă caute, că-l pun pe junior la treabă.
Să începem cu regele pokemonilor, Pikachu. Am auzit că ăsta e cel mai râvnit de vânătorii de iluzii, purtători de smartphone. Numele lui e compus din pika, cuvântul japonez care înseamnă șoarece mic, și particula chu, care înseamnă chițăit. Așadar, Pikachu nu e altceva decât un chițăit de șoarece. Frumos, nu? Înainte de a evolua, Pikachu a fost Pichu, însă se dezvoltă și devine Raichu.
Bulbasaur. Numele lui provine de la bulbul unei plante, căruia i s-a adăugat sufixul din limba greacă saur, care înseamnă șopârlă. Bulbasaur are pe spate o plăntuță care i-a fost plasată acolo la naștere și care crește odată cu el. Cică la nivelul 16, Bulbasaur evoluează în Ivysaur, iar la nivelul 32 ajunge Venusaur, o șopârlă supraponderală cu ditai palmierul în spate.
Nidoran. E o drăcovenie de care, cică, e bine să te ferești că-i otrăvitoare. Cum naiba să o vânezi, atunci? Cu arcul cu săgeți, poate. Nidoran vinde la japonezul nido, care înseamnă doi, și de la englezismul rhino (rinocer). E un pokemon femelă care evoluează în Nidorina, la nivelul 16, și în Nidoqueen, la nivelul 32.
Raikou. O bestie terestră cu patru picioare, care aduce foarte bine cu un tigru dezlănțuit. E un fel de zeu al fulgerului, căci poartă cu dânsul niște nori întunecați care scuipă „săgeți” electrice. Numele lui vine de la rai, cuvânt japonez care înseamnă fulger, și kotei care, în aceeași limbă, înseamnă împărat. Împăratul fulgerelor nu e nici mascul, nici femelă și își este suficient sieși, căci nu evoluează. Nu așa că e un ticălos?
Yanma. Un mare dragon zburător, asta înseamnă numele său în japoneză. Însă, judecând după apariția sa de la primul nivel, mi se pare mai degrabă o libelulă mutantă. În ciuda aspectului ei „cuminte”, insecta asta zburătoare dă din aripi atât de puternic încât poate genera unde de șoc care zgâlțâie serios geamurile clădirilor din imediata apropiere. Bineînțeles, în realitatea virtuală. În Pokemon Go evoluaează în Yanmega, nume inspirat din Meganeura, o specie de insectă dispărută.
V-am deschis apetitul pentru Pokemon Go? Atunci, știți ce aveți de făcut. Eu mă duc să citesc Atonement (Ispășire) de Ian McEwan.
amice, ti-e frica de faptul ca ti-a disparut si umbra de cititori? Ai ceva cu plimbatul in aer liber, cu miscarea?
Ia du-te tu si citeste Atonement, ca oricum nu intelegi nimic din cartea aia, si dupa aia vin-o sa ne povestesti tu cum un joc la care trebuie sa te plimbi o pacaleala.
Pacaleala ca ce? pacaleala sa te duci sa faci putina miscare si sa nu mai citesti tot felul de idiotenii pe net?
Pana acum cretinii ca tine strigau sa mai iasa copiii din case, sa se plimbe, sa socializeze, iata ca asta fac si se gasesc 3 gusteri ca tine care zic ca nu e bine.
Pai nu e bine? Si ce e bine, sa stea sa se joace candy crush si sa devina obezi? sau sa iti citeasca tie aberatiile de wannabe blogger ?