Vedetele care vorbesc deschis despre depresie: „Sunt Marius Manole și am trecut prin asta”

Share This:

Să vorbești despre depresie poate fi aproape la fel de greu ca atunci când suferi de ea. Pentru cei mai mulți purtători ai acestei poveri așa este. Unii, însă, au curajul să iasă în față și să-și facă suferința publică. E o parte a procesului de vindecare și o încercare de a bloca orice recidivă. Totodată, vorbind deschis despre lupta lor, îi inspiră și pe alții să nu-și nege suferința.

Sunt Andreea Raicu și acum mă bucur că pot vorbi detașat despre perioada în care aveam depresie”. „Sunt Marius Manole și am trecut prin asta, am trecut prin depresie, nu m-a ocolit. Da, sunt Marius Manole și am suferit de depresie”. „Sunt Nuami Dinescu și depresia mi-a bătut la ușă destul de devreme”, spun cei trei în podcastul Depresia Doare Fizic de pe Pacientul 2.0.

Și nu sunt singurii care și-au făcut publică experiența cu depresia. Andreea Marin, Petronela Rotar și Elena Lasconi au poveștile lor.

Specialiștii spun că depresia nu-și alege „victimele” și că oricine poate aluneca pe o pantă aparent imposibil de surmontat.

Putem face depresie din senin, putem face depresie pentru că am pierdut ceva valoros, putem face depresie după o boală, putem face depresie ca urmare a unor tratamente medicamentoase, putem face depresie ca urmare a unui consum de substanțe, putem face depresie ca urmare a unei boli autoimune (…) deci felul în care ajungi la destinația depresie, pentru fiecare este foarte particular”, susține psihitorapeutul Mugur Ciumăgeanu.

Un podcast despre depresie cu Laura Ivăncioiu

Cea care i-a strâns laolaltă pe toți oamenii enumerați mai sus este Laura Ivăncioiu. Jurnalist de radio, Laura conduce în prezent agenția de PR Deci Se Poate. Să-i facă fericiți pe clienți este targetul ei cel mare și reușește de fiecare dată. Îi place să călătorească (cam 3 luni pe an e tot prin vacanțe), scrie pe acest blog minunat, aleargă la maratoane, merge la teatru mai des decât un microbist după bere și, mai nou, îl și studiază. Teatrul, nu fotbalul.

Laura Ivăncioiu. Credit foto: Cristian Șuțu

Laura Ivăncioiu a experimentat depresia și a făcut terapie câteva luni. „A fost, categoric, cea mai grea perioadă din toată viața mea”, spune Laura în podcastul ei de pe contul de YouTube Pacientul 2.0, unde a strâns la aceeași masă psihologi, psihiatri și persoane publice care au trecut prin experiențe similare. Printre ei și Greta.

Greta Goran, mai precis, „o tipă pe care bănuiesc că o să o iubiți și voi așa cum m-am lipit eu de ea de la prima întâlnire”, spune Laura Ivăncioiu.

N-aș vrea să alterez în vreun fel mesajul pe care Greta îl are de transmis lumii, așa că vă invit să ascultați ce are de spus, căci sună așa de bine. Mesajul ei AICI.  

Te-ar mai putea interesa:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.