Veste proastă pentru pacienții care se vindecă de COVID-19. Ce au descoperit medicii

Credit foto: geralt/PIxabay.com

Share This:

Până acum m-am temut de coronavirus și COVID-19, ci de condițiile din spitalele românești și de capacitatea sistemului medical de a mă trata. Acum am toate motivele să evit contractarea virusului, și asta ar trebui să fie și principala voastră preocupare. Vestea proastă vine de la medicii din Hong Kong, care tocmai au făcut o descoperire alarmantă.

Oamenii care scapă de coronavirus și se vindecă de COVID-19 au mari șanse să rămână cu sechele. Concret, medicii din cadrul Autorității Spitalelor din Hong Kong au sesizat o reducere va funcțiilor plămânilor cuprinsă între 20 și 30% la cei care s-au vindecat.

Respiră greu dacă merg puțin mai repede. Unii dintre ei pot avea o scădere a funcției respiratorii de 20-30%”, spune dr. Owen Tsang Tak-yin, medic infecționist citat de South China Morning Post.

Sigur, aceste efecte nu afectează toți pacienții care s-au vindecat de COVID-19, însă experții încearcă să caute un răspuns în legătură cu ce anume determină această insuficiență respiratorie la bolnavii vindecați.

La nivel mondial, aproape 75.000 de oameni infectați cu coronavirus au fost declarați vindecați până la 15 martie 2020. Toți cei în cauză vor trebui monitorizați medical pentru a se observa cum i-a afectat boala la nivel respirator.

Deși este devreme să stabilim că noul coronavirus se comportă la fel în corpul tuturor, radiografiile realizate în cazul a 9 pacienți (din 12 analizați) au scos la iveală „un aspect de sticlă mată în toate cazurile, sugerând că e vorba de leziuni asupra organelor”, mai spune medicul pentru sursa citată.

Între timp, toți cei care intră în Beijing, din străinătate, sunt plasați OBLIGATORIU în carantină PE BANII LOR!

Nu uitați de măsurile de protecție – COVID-19

  • Pentru a evita infectarea cu coronavirus, evitați contactul cu persoane care au călătorit recent, mai ales în zonele de pe glob în care s-a declarat carantină!
  • Dacă ieșiți în aer liber, purtați mănuși și evitați zonele aglomerate (dacă mai există așa ceva)! La întoarcerea în casă spălați-vă mâinile cu apă caldă și săpun (poate fi și antibacterian) cel puțin 20 de secunde.
  • Nu duceți mâinile murdare la gură, nas și ochi! Dacă aveți simptome de răceală sau gripă, izolați-vă imediat pentru a-i pune pe cei dragi la adăpost!
  • Sunați la Direcția de Sănătate Publică din localitatea în care vă aflați sau domiciliați și anunțați că ați intrat în contact cu persoane bolnave sau suspecte de boală!
  • Sunați la 112 doar pentru urgențe medicale, iar la numărul gratuit 0800.800.358 doar pentru a obține informații despre coronavirus și COVID-19!
  • NU ascundeți autorităților că ați intrat în contact cu persoane bolnave sau că veniți din zone de carantină! Nu faceți decât să vă puneți în pericol sănătatea sau viața ori sănătate și viețile altor persoane din jurul vostru. Mai mult, puneți presiune inutilă pe sistemul sanitar.

Be the first to comment on "Veste proastă pentru pacienții care se vindecă de COVID-19. Ce au descoperit medicii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.