VIDEO Băiat de 11 ani, bătut de un coleg la ore. Părinții agresorului, dați în judecată

Băiat bătut la școală - 5 decembrie 2019. Captură video

Share This:

Primul caz de bullying din România care ajunge în instanță. Părinții unui elev de 11 ani din București i-au dat în judecată pe părinții copilului care le-a bătut băiatul, în luna decembrie a anului trecut, în timpul unei ore. Incidentul a avut loc la 5 decembrie 2019 și a fost surprins de camerele de supraveghere din sala de clasă.

În imagini se vede cum cei doi elevi au o altercație, pornită de la un divergent mai vechi. Băiatul agresat se apără și, la un moment dat, preia ostilitățile în încercarea de a-l intimida pe agresor. Aleargă prin clasă după oponentul său și îl lovește, rănit la rândul lui în orgoliu.

La un moment dat, băiatul agresor îi aplică victimei câteva lovituri în figură, chiar sub ochii neputincioși ai profesoarei. Rămâne la podea, ținându-se de nas, din care îi curge sânge. În acest timp, o parte dintre colegii săi se amuză, iar profesoara îl ceartă pe agresor, parcă spunând: Nu-i frumos ce-ai făcut.

Băiatul, care a fost transportat la spital cu fractură de piramidă nazală, a stat internat 3 zile. După externare n-a mai vrut să meargă la școală.

„Copilul meu nu mai vrea să meargă la acea școală, nici noi nu mai vrem”, spune tatăl băiatului bătut, pentru danbrumar.ro. Acesta a declarat că nu a fost anunțat de reprezentanții școlii, ci chiar de fiul său, care era cu ochii în lacrimi.

Am crezut că e o glumă, că exagerează. Nu credeam că o să se ajungă la astfel de treburi. Practic, bătaie de stradă la școală. Îi opriseră sângerarea la cabinetul medical, dar nu m-a anunțat nimeni de incident. Tot el m-a sunat, cu ultimele puteri, și mi-a spus că i-a spart nasul băiatul X. Puteau să mă sune de la școală pentru asta, cum m-au sunat pentru alte lucruri, dar nu au făcut-o”, a mai spus părintele.

Acesta a explicat că între fiul lui și băiatul agresor este un conflict mai vechi, care a început în momentul în care victima a ajuns să studieze la Școala 181 din Capitală.

Bărbatul susține că nu e un caz izolat și că fiul lui era agresat și umilit în mod constant la școală de băiatul-problemă.

Au zis că nu-l pot exmatricula, că nu le dă voie regulamentul, deşi se pare că exte un copil problemă încă de la clasa 0. Vă spun că nu era zi în care să nu se întâmple ceva, să nu fie o agresiune fizică sau verbală la adresa copilului meu, şi totul în timpul orelor”, a mai spus tatăl copilului bătut, pentru adevarul.ro.

Părinții elevului agresat, care sunt reprezentați în instanță de avocatul Adrian Cuculis, au deschis proces pe numele părinților copilului agresor. Ei îi consideră direct răspunzători de actele de agresiune ale fiului lor.

Am discutat cu ei și nu au luat nici o măsură. Felul în care tatăl băiatului s-a exprimat față de mine a fost foarte nepoliticos”, a mai spus bărbatul.

Cât privește cadrele didactice, tatăl băiatului consideră că acestea sunt total depășite în astfel de situații. Bărbatul consideră că profesoara care se afla în clasă în momentul bătăii a văzut târziu incidentul.

Cred că nu a avut timp să reacționeze. S-a întâmplat atât de repede și, dacă vă uitați cu atenție, au fost două incidente. Pe primul nu cred că l-a văzut”, a mai spus tatăl băiatului.

Be the first to comment on "VIDEO Băiat de 11 ani, bătut de un coleg la ore. Părinții agresorului, dați în judecată"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.