Voiai să devii Sherlok Holmes în copilărie? Mai bine pune mâna și scrie un roman polițist!

Share This:

Dacă ești pasionat de scris, îți plac violența, împușcăturile și crimele doar pe hârtie, ești elev de liceu, dar ai cel puțin 14 ani împliniți, atunci trebuie să citești acest articol. Un proiect inedit destinat liceenilor îți dă șansa rară de a ieși din anonimat, oferindu-ți oportunitatea să-ți exersezi talentul de scriitor de roman polițist.

Delegația Valonia-Bruxelles la București și editura Crime Scene Press organizează un concurs de scriere creativă de literatură polițistă, destinat elevilor de liceu din România, în cadrul proiectului „Romanul polițist belgian în prim-plan”. Campania se va desfășura în perioada martie – aprilie 2016 și are ca scop promovarea romanului polițist ca gen literar și scrierea creativă în rândul elevilor.

Ca să poți aplica în cadrul acestui concurs de talente literare trebuie să ai cel puțin 14 ani și să fii înscris la un liceu din România, privat sau de stat. Fiecare elev poate trimite un singur text, de maximum 5 pagini (10.000 de semne). Textele pot fi scrise, la alegere, în limba română sau în limba franceză.

Ele vor fi trimise numai în format electronic până pe data de 17 aprilie, ora 24.00. Pentru textele scrise în limba franceză folosiți adresa de e-mail: concurspolar@gmail.com. Pentru textele scrise în limba română, folosiți adresa de e-mail: concursromanpolitist@gmail.com.

În funcție de numărul de texte primite, cele mai bune 15 vor fi publicate într-o colecție de povestiri la editura Crime Scene Press. Dar asta nu e tot, căci cele mai bune trei texte în limba română și cele mai bune trei texte în limba franceză vor fi recompensate cu premii. Regulamentul complet al concursului și mai multe informații despre această campanie sunt disponibile pe site-ul cernealaneagra.com.

Juriul pentru concursul în limba română e compus din profesioniști într-ale scrisului : George Arion (autor de romane polițiste și editor), Alexandru Arion (jurnalist și editor), Stelian Țurlea (scriitor și jurnalist), Mihaela Dedeoglu (jurnalist la Radio France International) și Gabriel Bota (director artistic și co-fondator al Festivalului Internațional de Carte Transilvania).

Membrii juriului pentru concursul în limba franceză sunt: Andrei Popov (jurnalist la Radio România Internațional), Valentine Gigaudaut (directorul librăriei Kyralina), Sylvain Audet (profesor de limba franceză și traducător), Cyrielle Diaz (responsabil al Biroului de promovare a cărții la Institutul francez din București) și Eric Poppe (delegat Valonia-Bruxelles la București).

Mai multe informații despre concurs și despre proiectul „Romanul polițist belgian în prim-plan” sunt disponibile pe site-ul wbi.be/bucarest și pe pagina de FB: facebook.com/DelegatiaValoniaBruxelles.

Distribuie acest articol ca să afle și colegii tăi despre acest proiect!

Be the first to comment on "Voiai să devii Sherlok Holmes în copilărie? Mai bine pune mâna și scrie un roman polițist!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.