Ziua în care Facebook s-a supărat pe mine

Share This:

Da. N-o voi uita. N-am cum s-o uit, fiindcă tot atunci a murit doamna Stela. Stela Popescu, marea actriță. Pe 23 noiembrie 2017 Facebook s-a supărat pe mine și m-a blocat. Și acum îmi ling rănile. Deși e consierat cel mai bun mijloc e comunicare, de promovare a unei afaceri și de împărtășit gânduri, imagini, stări și ce mai vrei tu, rețeaua de socializare are un mod ciudat de a reacționa la conținutul urcat. Facebook răspunde prompt la orice plângere venită din partea cuiva care nu e de acord cu conținutul distribuit sau care se consideră deranjat de el.

Moartea doamnei Stela mi-a blocat accesul la socializare fiindcă undeva, cineva, dintr-un grup de discuții, s-a simțit „agresat” de această știre. Și m-a raportat. Iar Facebook a zis ia stai tu pe bară vreo două săptămâni! Acum vă scriu din închisoare. E al naibii de rău să nu pot distribui conținut în grupurile în care încercam să-mi creez o comunitate pentru blog.

Dar cel mai rău e că această penitență mi-a afectat campaniile de marketing afiliat, din platforma 2Performant. Comisioanele s-au rărit din cauza traficului redus înregistrat pe blog. Dacă în urmă cu trei săptămâni figuram pe locul 268 în Affiliate Ranking, acum sunt pe 316. Nici campania de Black Friday n-a fost grozavă pentru mine, anul acesta, ca niciodată, n-am depus aproape nici un efort pentru a-mi spori conversiile.

Iată un grafic!

Ceea ce mi s-a întâmplat mie i se poate întâmpla oricui face blogging. Chiar dacă am scris AICI ce ar trebui să faci pentru a nu-ți agresa cititorii, nici eu nu sunt infailibil. Mai mult de atât, în orice colț al internetului vei găsi pe cineva care să nu fie de acord cu tine și să te raporteze la Facebook. Am făcut-o și eu de două ori. Prima dată l-am raportat pe unu’ care urcase în rețea un filmuleț în care altu’ bătea un câine cu bâta. A doua oară am raportat un video cu tentă sexuală. Nu-mi pare rău pentru asta.

Dar, în tot răul e și-un bine. Experiența asta mi-a deschis ochii și m-a făcut să înțeleg că trebuie să folosesc și alte instrumente ale marketingului afiliat. Am început primele lecții de Google Adwords, cheia campaniilor de PPC din 2Performant.com. Vă recomand și vouă niște cursuri online, iar cele mai accesibile se găsesc AICI. Spor la conversii!

Citește și:

Greșeala de începător pe care o fac șoferii în intersecțieBe the first to comment on "Ziua în care Facebook s-a supărat pe mine"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.